Škoda Slavia stiže – Folksvagen najavljuje novi model automobila

Škoda je odlučila da napravi novi, gradski model automobila, koji će nazvati Slavia i biće namenjen za tržište Indije. Škoda Slavia bila je prošle godine predstavljena kao deo studentskog koncepta, ali je odlučeno da se napravi novi model sa ovim nazivom. Ovaj sedan srednje veličine će biti naslednik Rapida, ali će biti mnogo luksuzniji, sa unapređenim tehnološkim rešenjima, kakva imaju Škoda Oktavia i Superb.

Očekujemo uskoro i još detalja o novom automobilu. Datum početka prodaje i cena ovog modela nisu još uvek poznati, ali postoje najave da će biti lansiran krajem ove godine.

Škoda ima brojne projekte širom sveta, a na tržištu Indije prisutni su modeli kakvih nema u Evropi. To biti slučaj i sa novom Slaviom. Kompanija je 2021. proglasila godinom širenja na indijsko tržište, dok je Folksvagen grupa uložila milijardu evra u razvoj dva modela brenda Škoda i dva VW.

Proizvođač automobila je prikazao prototip modela prekrivenog koloritnim dezenom, na osnovu čega možemo naslutiti kako će izgldati.

Škoda Slavia, biće dugačka 4,480 mm i imaće komotnu kabinu. Biće ponuđene i verzije sa TSI benzinskim motorima od 115 i 150 KS. Ovaj model će se bazirati na platformi Folksvagen grupe MQB A0 te će po veličini ličiti na VW Virtus.

Prvobitna studentska Slavia, bila je kabriolet, a novi model to neće biti.

Češki proizvođač automobila – Škoda, deo je Folksfagen grupe. Sa svojim modelom Oktavija, bila je učesnik Svetskog reli šampionata, a danas je Oktaviju zamenila modelom Fabija u ove svrhe. Škoda Oktavija je najprodavaniji model ove česke fabrike.

Foto: Youtube-screenshot

Ostavi svoj komentar