Zeleni čaj i svi njegovi benefiti

Zeleni čaj – za šta je dobar?

Zeleni čaj važi za jedan od korisnijih napitaka kada je naš organizam u pitanju. Pre svega on je pun polifenola, koji deluje kao antioksidant i umiruje upale.

Zeleni čaj pomaže kod artritisa

Zeleni čaj može da olakša simptome artritisa. Ovaj čaj ne leči, ali može da pomogne i u sprečavanju širenja simptoma ove opake bolesti. Osobama koje pate od artritisa se preporučuje da konzumiraju hranu koja deluje antiiflamatorno, poput orašastih plodova, ribe, maslinovog ulja, uključujući i zeleni čaj.

Zeleni čaj za bolju koncentraciju i pamćenje

Zeleni čaj poboljšaće i vašu koncentraciju. U sastavu čaja nalazi se kofein koji popravlja pamćenje i koncentraciju. Najbolje je popiti šolju čaja u pre podnevnim ili poslepodnevnim časovima, kada vam je potrebna energija. Izbegavati pred spavanje, jer može da vas razbudi, da ne možete da zaspite.

Zeleni čaj za mršavljenje

Mnogi u ovim zimskim danima, kada je trpeza puna, vode borbu sa kilažom. Ukoliko razmišljate kako da smršate a da ne gladujete, zeleni čaj može biti rešenje, jer je on izvor katehina koji podstiče sagorevanje masti. Bilo bi idealno da vam ovaj čaj bude zamena za šolju kafe ili čašu soka.

Zeleni čaj protiv celulita

Takođe ne treba zanemariti primenu zelenog čaja za očuvanje i negu lepote tela. On blagotvorno deluje na kožu, dobar je u borbi protiv celulita i ima svoje benefite i u lečenju problematične kože.

Pomaže u smanjivanju stresa

Šolja zelenog čaja, pomoći će vam da se umirite, ako ste uznemireni, jer prirodna hemikalija nazvana tamin koja se nalazi u zelenom čaju, može da pruži umirujući efekat. Zeleni čaj smanjuje i nivo kortizola te se preporučuje onima koji su malo napetiji. Ne savetuje se zaslađivanje čaja, već samo možete da dodate malo limuna.

Ne ostavljajte čaj u vodi duže od šezdeset sekundi, jer ćete u suprotnom smanjiti korisna svojstva čaja. Nemojte preterivati sa čajem, već se savetuje umerena konzumacija, jer tako i ima najbolje rezultate.

1 komentar na “Zeleni čaj i svi njegovi benefiti”

  1. Uz zeleni caj, koji je savrsen dodala bih dijetetsku suplement Kurkuma, koji stiti ćelije od oksidativnog stresa, poboljsava funkcije imunog sistema, doprinos zaštiti zglobova i koštano-zglobnog sistema, ublazava tegobe kod artritisa i drugih reumatskih bolesti, zeleni caj i kurkuma, odlicna kombinacija.

Ostavi svoj komentar