Sarmice od zelja – recept za prolećni klasik

Proleće sa sobom donosi i zelje, tako da svi ljubitelji sarmica napokon mogu da uživaju u ovom jelu. Iako deluje da ih je teško napraviti, jedini „teži“ korak je čišćenje zelja. Mi smo za vas izdvojili jedan idealan recept za prolećne sarmice od zelja. Potrebno je: 3-4 veze zelja 300-400g junećeg mlevenog mesa Pola šolje … Pročitaj više

Krompir na mediteranski način

Krompir možete pripremati na najrazličitije načine, bilo u obliku pirea, pomfrita ili pekarskog krompira. Mi smo za vas ovog puta pronašli recept za aromatični krompir na mediteranski način, koji se kombinuje sa crvenim lukom, limunom i maslinama. Krompir pripremljen na ovaj način možete jesti kao zasebno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu. Potrebno … Pročitaj više

Prolećni vegeterijanski burito

Buritosi su postali veoma popularni poslednjih godina, zbog toga što možete da ih pravite na najrazličitije načine. Sa mesom, vegeterijanske, sa povrćem ili ribom. Mi smo za vas izdvojili jedan jednostavan prolećni recept za buritos. Potrebno je: Pakovanje tortilja 2 rendane šargarepe 3-4 rendane rotkvice Čeri paradajz Mladi luk Crveni pasulj iz konzerve Kristal salata … Pročitaj više

Crveno sočivo sa karijem – recept za neobično indijsko jelo

Crveno sočivo je namirnica koja nije preterano zastupljena na našim prostorima, ali je veoma hranljiva i zdrava. U mnogim tradicijama crveno sočivo se smatra jednom od najhranljivijih namirnica jer sadrži obilje proteina, čak 18 g proteina na jednu šolju sočiva. U sebi ima i dijetetska vlakna, folnu kiselinu, vitamin B1 i brojne minerale. Za razliku … Pročitaj više

Punjene pečurke na dva načina

Punjene pečurke mogu da se spremaju na bezbroj načina, a mi smo za vas pronašli jednostavan i brz recept za šampinjone na dva načina. Ovo jelo se može služiti kao prilog ili kao glavno jelo, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka. Potrebno je: 500g šampinjona 100g mocarele 20g gorgonzole slanina View this post on … Pročitaj više

Štrudla sa makom i brusnicama – brzi recept

strudla s makom

Štrudla sa makom je tradicionalna poslastica, koju malo ko ne voli. Postoje i kupovne štrudle, ali ipak pravu domaću štrudlu ne može ništa da zameni. Štrudla sa makom možda deluje komplikovano za pravljenje, ali mi smo za vas pronašli brzi recept koji će vam se sigurno dopasti. Potrebno je: Za fil 300 g maka Šaka … Pročitaj više

Sardine na dalmatinski način – recept starih alasa

500 gr sardina 2 limuna vezica peršuna origano so čen belog luka puter ulje Priprema Sardine malo istrljati, ne bi li im spala meka krljušt, nakon toga im odstraniti glavu zajedno sa utrobom. Oprati ih, ocediti i posoliti. Možete da kupite već očišćene sardine, da biste preskočili ovaj deo pripreme. Vatrostalnu posudu namažite puterom, potom … Pročitaj više

Rezanci s makom na italijanski način – recept za ukusnu poslastica

rezanci s makom pinterest

Foto: Pinterest

Potrebni sastojci 400 gr testenine, birajte tanku testeninu u obliku pužića 100 gr butera 75 gr mlevenog maka 50 gr suvog grožđa 100 gr šećera Rezanci s makom – Priprema Skuvate testeninu, i u tako skuvanu stavite polovinu butera. Drugu polovinu butera zagrejete, dodate šećer, suvo grožđe i mak. Sve to izmešate i prelijete preko … Pročitaj više

Crni rižoto sa sipom ili lignjama – recept pamet da vam stane

crni rizoto sa sipom

Crni rižoto je praktično jelo od morskih plodova. Zove se crni jer se dodaje mastilo od sipe koje mu da tamnu nijansu. U nastavku pogledajte naš recept, dajemo vam opciju morskih plodova, u zavisnosti šta preferirate, lignje ili sipu. Sastojci 500 gr lignji ili 500 gr sipe 2 šolje pirinča 1 glavica crnog luka 2 … Pročitaj više