Sarmice od zelja – recept za prolećni klasik

Proleće sa sobom donosi i zelje, tako da svi ljubitelji sarmica napokon mogu da uživaju u ovom jelu. Iako deluje da ih je teško napraviti, jedini „teži“ korak je čišćenje zelja.

Mi smo za vas izdvojili jedan idealan recept za prolećne sarmice od zelja.

Potrebno je:

  • 3-4 veze zelja
  • 300-400g junećeg mlevenog mesa
  • Pola šolje pirinča
  • Glavica luka ili mladi luk
  • Aleva paprika
  • So
  • Biber
  • Ulje

Priprema:

Meso propržite na ulju i začinite ga sa biberom, soli i alevom paprikom. Kada bude do pola gotovo dodajte i pirinač i malo ga propržite sa mesom da upije mirise. Zelje očistite tako što ćete iseći zadebljali deo stabljike (pozadi), ali pažljivo da ne pokidate list . Na jedan kraj zelja stavite smesu, savite malo stranice zelja i zarolajte. Poređajte sarmice u široku šerpu, a potom ih prelijte tečnošću od vode, malo ulja, soli, aleve paprike i kašike brašna (opciono) koju ste kratko zagrejali na ringli. Kuvajte sarmice oko 45 minuta.


Prijatno!

Summary
recipe image
Recipe Ime
Sarmice od zelja – recept za prolećni klasik
Author Ime
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Ostavi svoj komentar