Salata od hobotnice, recept Frana Lasića

Salata od hobotnice je dalmatinski specijalitet koji je lako napraviti ako imate dobar recept. Delimo sa vama recepturu po kojoj sprema čuveni Frano Lasić koji je baš iz Dalmacije.

Potrebni sastojci

  • 1 hobotnica
  • 1 crveni luk
  • 1 krompir
  • Kapar
  • 1 paradajz
  • 1 crni luk
  • Maslinovo ulje
  • So
  • Biber
  • Limunov sok

Salata sa hobotnicom – Priprema

Odlediti zaleđenu hobotnicu i skuvati u nesoljenoj vodi barem šezdeset minuta. Nakon kuvanja isprati je na kratko pod hladnom vodom. Potom je očistiti, i izrezati na sitne kolutiće, staviti je u šerpu, u koju se doda iseckani crni luk na kockice.

Iseckati i paradajz i jedan kuvani krompir na kockice i dodati u šerpu. Dodaje se kapar, maslinovo ulje, so po želji i biber. Promešati sve i po potrebi dodati malo limunovog soka ili vinsko sirće.

Kada birate hobotnicu na pijaci, proverite da li je sveža, jer jedino tako će ova salata biti ukusna. Bitno je da je meso hobotnice žilavo i čvrsto, a koža vlažna i bez sluzi.

Ostavi svoj komentar