Špagete sa tunjevinom u belom sosu – po recepturi Frana Lasića

Lak i lep obrok, za čiju pripremu vam ne treba puno vremena. U nastavku pogledajte koje sastojci su potrebni za špagete sa tunjevinom u belom sosu, način pripreme kao i isečak iz emisije „Praktična žena“ u kojoj je Frano Lasić kuvao.

Sastojci

  • Kesa špageta (ili druge paste)
  • Dve konzerve ribe tunjevine u komadima
  • Glavica crnog luka
  • Pavlaka za kuvanje
  • Topljeni sir, ementaler, gorgonzola
  • Začin C
  • Peršun
  • Kapar
  • Biber
  • Maslinovo ulje

Priprema

Skuvate špagete u slanoj vodi, oko sedam minuta, da budu al dente. Kada su gotove, procedite ih.

U drugu šerpu stavite malo maslinovog ulja i na sitne kockice narezan crni luk. Pustite da se lagano zažuti, da dobije zlatastu boju i dodate malo vode. Ostavite da se dinsta i tako nekoliko puta, dok se luk skoro ne raspadne. Dodate i malo začina C. Kada vidite da je luk omekšao, dodajte pavlaku za kuvanje. Ne treba biti štedljiv sa pavlakom, da špagate ne bi na kraju bile suve.

Zatim dodate više vrsta sira, topljeni, gorgonzolu, ementaler da se otapaju u smesi. Nekoliko kapara, da daju diskretan ukus. Po potrebi možete da dodate još malo vegete. Nakon toga ide biber, u maloj količini.

Izvadite komade tune iz konzerve, ocedite, da ne bi bilo masno i dodate u ovu smesu. Na kraju sve to pomešate sa špagetama.

Pri samom služenju, možete da stavite na vrh malo peršuna ili komadiće nasečenog kačkavalja i par kapara, da bi bilo lepo i za oko.

Pogledajte kako Frano priprema ovo ukusno jelo u emisiji „Praktična žena“.

Ostavi svoj komentar