Dolče i Gabana više neće koristiti pravo krzno u svojim kolekcijama

Čuveni modni brend Dolče i Gabana (Dolce and Gabbana) zvanično je objavio da više neće koristiti pravo krzno u svojim kolekcijama. Rukovodioci brenda nagasili su da se zalažu za održiviju modnu proizvodnju, koja nikoga neće ugrožavati.

Veštačke zamene za krzno su već dugo prisutne na tržištu, pa su brendovi koji još uvek koriste prave životinjske materijale bili na udaru boraca za prava životinja.

„Dolče i Gabana radi na održivijoj budućnosti koja ne može razmišljati o upotrebi životinjskog krzna. Ceo modni sistem ima značajnu ulogu društvene odgovornosti, koja se mora promovisati i podsticati. Primenićemo inovativne materijale u našim kolekcijama i razvijati ekološki prihvatljive proizvodne procese, dok istovremeno čuvamo radna mesta i znanje zanatlija.“ – objasnili su iz kompanije Dolče i Gabana. 

Osim brige za životinje naučnici, koji se bave klimatskim promenama, procenjuju da proizvodnja krzna ima i negativne efekte na klimu, čak 5 puta veće od proizvodnje vune.

Ovu odliku Dolče i Gabane podržale su mnoge organizacije, među kojima su Humane Society of the U.S. i Humane Society International.

S obzirom na to da ovaj luksuzni italijanski brend želi da sačuva stare zanate, među kojima je i krznarski, oni će pokušati da ih podstaknu da kreiraju odeću i modne dodatke od ekološkog krzna.

Ostavi svoj komentar