Objavljene nominacije za „Zlatnu malinu“ za najgora filmska ostvarenja

Nagrada „Zlatna malina“ dodeljuje se za najgora filmska ostvarenja, a nedavno su objavljeni i ovogodišnji nominovani filmovi, glumci i reditelji. „Zlatna malina“ dodeljuje se noć uoči dodele Oskara, 26. marta

Netfliksov film „Diana: The Musical“, mjuzikl koji je posvećen princezi Dajani, ove godine je osvojio najviše nominacija. On je u trci za „Zlatnu malinu“ u čak devet kategorija, među kojima i za najgori film. Pored njega, nominovani za najgori film su i triler „Karen“, „The Woman in the Window“, kao i „Space Jam: A New Legacy“ Lebrona Džejmsa (LeBron James).

Brus Vilis (Bruce Willis) je ove godine dobio i svoju kategoriju na dodeli, zbog učestvovanja u čak osam filmova koji su nominovani kao najgori. Kategorija je nazvana „Najgora izvedba Brusa Vilisa u filmovima iz 2021. godine“.

U nominovanim filmovima, sa uglavnom veoma niskim budžetom, Brus Vilis igra već viđene uloge poput razočaranog šerifa, bivšeg policajca, penzionisanog generala ili bivšeg agenta CIA. Ni jedan od tih filmova nije dobio više od 20 odsto pozitivnih kritika na sajtu Roten tomatoz (Rotten Tomatoes), koji prikuplja ocene iz različitih izvora.

Nominacije za lošu glumu pripale su i Benu Afleku (Ben Affleck), Džaredu Letou (Jared Leto) za ulogu u filmu „Kuća Gučijevih“, Ejmi Adams (Amy Adams) i Megan Foks (Megan Fox).

„Zlatna malina“ je prvi put dodeljena 1981. godine, a kreirao ju je američki publicista Džon Vilson (John Wilson). Pobednici dobijaju statuu u obliku maline, veličine golf lopte. Članove žirija čine filmski novinari, filmski stvaraoci i ugledni zaljubljenici u filmove iz čitavog sveta.

Većina pobednika nije prisustvovala ceremonijama, ali bilo je i nekih izuzetaka. Komičar Bil Kosbi (Bill Cosby) bio je prvi koji je prihvatio nagradu, a režiser Pol Verhoven (Paul Verhoeven) postao je prvi primalac koji je lično zatražio nagradu. Neke od dobitnica ove nagrade bile su Sandra Bulok (Sandra Bullock) i Hali Beri (Halle Berry).

Summary
Nominacije za „Zlatnu malinu“ –  najgora filmska ostvarenja
Article Ime
Nominacije za „Zlatnu malinu“ –  najgora filmska ostvarenja
Description
Nagrada „Zlatna malina“ dodeljuje se za najgora filmska ostvarenja, a nedavno su objavljeni i ovogodišnji nominovani filmovi, glumci i reditelji.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar