Treća sezona serije „Moja genijalna prijateljica“ 28. februara na HBO-u

Nova sezona italijanske serije „Moja genijalna prijateljica“, koja je rađena po trećoj knjizi iz serijalaNapuljske tetralogije“, biće premijerno prikazana 28. februara na HBO Max striming platofrmi, kao i na HBO kanalu.

Elena je objavila roman i njegov uspeh iskoristila je tako što je postala deo kulturne elite Italije, što je oduvek potajno i priželjkivala. Lila je sa sinom napustila muža koji ju je maltretirao i sada je prinuđena da radi u fabrici mesa kako bi preživela. Dok se Elena penje ka visokom društvu, Lila je na samom dnu. Njihovo prijateljstvo je sada, više nego ikada, na ivici da bude završeno.

Radnja treće sezone odvija se tokom ’70-ih godina, kada je italijansko društvo prolazilo kroz velike promene. U trećoj sezoni koja nosi naziv „Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju“ gledaćemo uspone i padove u prijateljstvu Elene i Lile.

Glavne uloge u seriji imaju mlade italijanske glumice Gaja Girače (Gaia Girace) i Margerita Mazuko (Margherita Mazzucco).

Serija „Moja genijalna prijateljica“ je adaptacija romana koje je napisala italijanska književnica koja piše pod pseudonimom Elena Ferante, a čije ime nije poznato. Njeni romani prevedeni su na mnoge svetske jezike, a časopis „Time“ proglasio ju je 2016. godine jednom od najuticajnijih pisaca na svetu. Svaka sezona serije prikaz je jedne od knjiga Elene Ferante.

Njeno najpoznatije i najčitanije delo je upravo „Napuljska tetralogija“ koja se sastoji od četiri knjige: „Moja genijalana prijateljica“, „Priča o novom prezimenu“, „Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju“ i „Priča o izgubljenoj devojčici“.

Ovo nije njeno prvo delo koje je adaptirano, njen prvi roman „Mučna ljubav“ na filmu je prikazao proslavljeni italijanski reditelj Mario Martone (Mario Martone). Po njenoj knjizi „Dani napuštenosti“ takođe je snimljen film u kome jednu od uloga ima i Goran Bregović.

 

Nedavno je snimljen i film po njenom romanu „Mračna kći“ sa Olivijom Kolman (Olivia Colman) u glavnoj ulozi, koji možete gledati na Netfliksu. Određeni kritičari smatraju da bi se ovaj film mogao naći na ovogodišnjem spisku nominovanih za nagradu Oskar.

Pogledajte prvi tizer za treću sezonu serije „Moja genijalna prijateljica“ koji je izašao pre nekoliko dana.

Ostavi svoj komentar