- 500 gr sardina
- 2 limuna
- vezica peršuna
- origano
- so
- čen belog luka
- puter
- ulje
Priprema
Sardine malo istrljati, ne bi li im spala meka krljušt, nakon toga im odstraniti glavu zajedno sa utrobom. Oprati ih, ocediti i posoliti. Možete da kupite već očišćene sardine, da biste preskočili ovaj deo pripreme.
Vatrostalnu posudu namažite puterom, potom u nju sipajte malo ulja, pa počnite da ređate. Prvo ide red sardela, red limuna sečenog na tanke kolutove, pa red sitno seckanog peršuna, belog luka, origana. Preko toga stavite kockice putera i sve to zatim ide u umereno zagrejanu rernu.
Zatim temperaturu rerne, pojačajte na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.
Sardine sa limunom na dalmatinski način će oduševiti i vas i vaše ukućane. Ukusno jelo koje se brzo i lako sprema, možete da ga spremite i za goste.