Rezanci s makom na italijanski način – recept za ukusnu poslastica

rezanci s makom pinterest

Foto: Pinterest

Potrebni sastojci 400 gr testenine, birajte tanku testeninu u obliku pužića 100 gr butera 75 gr mlevenog maka 50 gr suvog grožđa 100 gr šećera Rezanci s makom – Priprema Skuvate testeninu, i u tako skuvanu stavite polovinu butera. Drugu polovinu butera zagrejete, dodate šećer, suvo grožđe i mak. Sve to izmešate i prelijete preko … Pročitaj više

Crni rižoto sa sipom ili lignjama – recept pamet da vam stane

crni rizoto sa sipom

Crni rižoto je praktično jelo od morskih plodova. Zove se crni jer se dodaje mastilo od sipe koje mu da tamnu nijansu. U nastavku pogledajte naš recept, dajemo vam opciju morskih plodova, u zavisnosti šta preferirate, lignje ili sipu. Sastojci 500 gr lignji ili 500 gr sipe 2 šolje pirinča 1 glavica crnog luka 2 … Pročitaj više

Pita sa višnjama i čokoladom – brz i ukusan recept

Pita sa višnjama je starinski recept koji se veoma jednostavno i brzo sprema. Međutim, ovu tradicionalnu poslasticu možemo da kombinujemo sa čokolodom i dobićemo dezert koja će se svima dopasti. Potrebno je: 400-500g zamrznutih višanja 4 kašike griza Pakovanje kora za pitu 100g crne ili čokolade za kuvanje 9 kašika šećera 1 kašika kakaa Obično … Pročitaj više

Recept za američke palačinke na naš način

americke palacinke

Potrebni sastojci 2 šolje brašna 2 kašičice praška za pecivo pola kašičice soli 2 kašike šećera 1 kesica vanilin šećera 2 šolje mleka 4 kašike ulja 2 jaja Američke palačinke se tope u ustima Američke palačinke su sočne i ukusne, tope se u ustima. Njihova prednost je što pri samoj završnici možete da birate koje … Pročitaj više

Granola bez šećera – jednostavan recept za savršen doručak

Ovsene pahuljice smatraju se idealnom namirnicom za doručak, a ukoliko ste se zasitili ovsenih kaša granola je idealno rešenje za vas. To su pečene ovsene pahuljice sa koštunjavim voćem u koje možete dodati različite dodatke poput suvog voća, kokosa i cimeta. Za idealan doručak granolu možete izmešati sa grčkim jogurtom i voćem. Potrebno je: Oko … Pročitaj više

Supa od brokolija i karfiola – recept za zdrav i ukusan obrok

supa sa brokolijem i drugim povcem

Sastojci 150 gr brokolija pet listova kelja pet šargarepa 150 gr karfiola 1,5 l vode kocka za supu So biber peršun 1 kašika začina C kisela pavlaka (po želji) Priprema supe od brokolija, karfiola i kelja Brokoli i karfiol očititi i rastaviti na cvetiće. Listove kelja usitniti, tj iseći na sitne kockice, šargarepu na kolutiće. … Pročitaj više

Tzaziki salata (od krastavaca) – pravi grčki recept

tzatziki salata od krastavaca

Potrebni sastojci 500 gr sremskog sira dva sveža krastavca tri čena belog luka 250 gr majoneza 0.5 dl maslinovog ulja so beli mleveni biber Salata od krastavaca sa pavlakom – priprema Krastavce iseći na tanke kolutove, posoliti po želji i ostaviti da puste vodu. Beli luk ispasirati (ili koristiti onaj u prahu). Mikserom umutiti majonez … Pročitaj više

Špagete sa tunjevinom u belom sosu – po recepturi Frana Lasića

Špagete sa tunjevinom u belom sosu

Lak i lep obrok, za čiju pripremu vam ne treba puno vremena. U nastavku pogledajte koje sastojci su potrebni za špagete sa tunjevinom u belom sosu, način pripreme kao i isečak iz emisije „Praktična žena“ u kojoj je Frano Lasić kuvao. Sastojci Kesa špageta (ili druge paste) Dve konzerve ribe tunjevine u komadima Glavica crnog … Pročitaj više

Ćabata – recept za italijanski hleb sa maslinama

Italijanski pekari bili su zabrinuti zbog popularnosti francuskih bageta, koji su ugrožavali njihov posao i zbog toga su u svoju ponudu uvrstili Ćabatu – italijanski hleb sa maslinama. Ćabata je nastala 1982. godine, a prvi put ju je napravio Arnaldo Kavalari (Arnaldo Cavallari). Nudimo vam recept za ukusni italijanski hleb koji morate da probate. Potrebno je: … Pročitaj više

Sarme – tradicionalni zimski recept

Foto: Pinterest

Sarma je tradicionalno balkansko jelo koje se priprema od kiselog kupusa, mlevenog mesa i pirinča. Slavske i praznične trpeze se jednostavno ne mogu zamisliti bez sarme tokom zimskog perioda. Grci i Turci imaju svoje verzije sarmi, a na našim prostorima najpopularnije su sarme do kiselog kupusa. Izvojili smo za vas ukusan recept za sarme. Potrebno … Pročitaj više