Pita sa višnjama i čokoladom – brz i ukusan recept

Pita sa višnjama je starinski recept koji se veoma jednostavno i brzo sprema. Međutim, ovu tradicionalnu poslasticu možemo da kombinujemo sa čokolodom i dobićemo dezert koja će se svima dopasti.

Potrebno je:

  • 400-500g zamrznutih višanja
  • 4 kašike griza
  • Pakovanje kora za pitu
  • 100g crne ili čokolade za kuvanje
  • 9 kašika šećera
  • 1 kašika kakaa
  • Obično ili kokosovo ulje
  • Voda

Priprema:

Zaleđene višnje pomešajte u posudi sa četiri kašike griza i jednom kašikom kakaa. U drugoj činiji razmutite vodu i ulje kojima ćete premazivati kore.

Namažite prvu koru vodom i uljem, pa to ponovite još dva puta, slažući kore jedne preko drugih. Na treću koru poređajte višnje i seckanu crnu čokoladu i pospite višnje sa tri kašike šećera. Zarolajte kore u rolat i stavite ih u podmazan pleh. Ponovite sve ovo dokle ne potrošite kore.

 Namažite pitu odozgo vodom i uljem pre nego što je stavite u rernu.

Pecite pitu sa višnjama oko 35 minuta na 200 stepeni.

Ostavi svoj komentar