Pita sa višnjama je starinski recept koji se veoma jednostavno i brzo sprema. Međutim, ovu tradicionalnu poslasticu možemo da kombinujemo sa čokolodom i dobićemo dezert koja će se svima dopasti.
Potrebno je:
- 400-500g zamrznutih višanja
- 4 kašike griza
- Pakovanje kora za pitu
- 100g crne ili čokolade za kuvanje
- 9 kašika šećera
- 1 kašika kakaa
- Obično ili kokosovo ulje
- Voda
Priprema:
Zaleđene višnje pomešajte u posudi sa četiri kašike griza i jednom kašikom kakaa. U drugoj činiji razmutite vodu i ulje kojima ćete premazivati kore.
Namažite prvu koru vodom i uljem, pa to ponovite još dva puta, slažući kore jedne preko drugih. Na treću koru poređajte višnje i seckanu crnu čokoladu i pospite višnje sa tri kašike šećera. Zarolajte kore u rolat i stavite ih u podmazan pleh. Ponovite sve ovo dokle ne potrošite kore.
Namažite pitu odozgo vodom i uljem pre nego što je stavite u rernu.
Pecite pitu sa višnjama oko 35 minuta na 200 stepeni.





