Ko još ne voli ovu poslasticu? Jedemo je često u restoranu ili kafiću a možemo je pripremiti brzo i uspešno i kod kuće i napraviti užitak celoj svojoj porodici. U nastavku pročitajte šta je potrebno od sastojaka te kako ih treba pripremiti za ukusan čizkejk, recept smo dobili od iskusnih poslastičarki.
Potrebni sastojci
- 300 gr. mlevenog keksa
- 125 gr. maslaca
- 500 gr. slatka pavlake
- kesica krem fixa
- 450 gr. Ella sira
- 200 do 230 gr. šećera u prahu
- kesica vanilin šečera
- 3 kesice želatina
- 450 gr. zaleđenih malina
- 5 kašika šećera
Recept za pripremu čizkejka
Prvi red, kora
300 gr. mlevenog keksa, 125 gr. maslaca umesiti rukama sa mlekom i utapkati u kalup.
Drugi red, fil
500 gr. slatke pavlake umutiti sa kesicom krem fixa. U drugoj posudi umutiti 450 gr. Ella sira, sa 200 do 230 gr. šećera u prahu i kesicom vanilin šečera. Spojiti ove dve smese. Jednu kesicu želatina preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati do tačke ključanja, ali ne sme da provri. Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmešati.
Treći red, vočni preliv
450 gr. zaleđenih malina otopiti i zajedno sa otopljenim sokom dodati 2 dl vode i četiri, pet kašika šećera i staviti da prokuva deset minuta. Dve kesice želatina preliti sa osam kašika hladne vode i sačekati deset minuta da bubri i zagrevati do tačke vrenja. Želatin dodati u maline i ostaviti oko jedan sat da se prohladi.
Preko kore prelije se fil, a na kraju ohlađenim želeom od maline. Vaš cheese cake je spreman.
Pratite uputstva i naš čizkejk recept vas neće izneveriti. Javite nam utiske!
Na našoj stranici Recepti možete pratiti uvek proverene i recepte za ukusna jela.