Sarme – tradicionalni zimski recept

Foto: Pinterest

Sarma je tradicionalno balkansko jelo koje se priprema od kiselog kupusa, mlevenog mesa i pirinča. Slavske i praznične trpeze se jednostavno ne mogu zamisliti bez sarme tokom zimskog perioda. Grci i Turci imaju svoje verzije sarmi, a na našim prostorima najpopularnije su sarme do kiselog kupusa. Izvojili smo za vas ukusan recept za sarme. Potrebno … Pročitaj više

Čupavci – jednostavan recept za sočne kolače sa kokosom

Čupavci su rado viđen kolač na našim prostorima, međutim oni potiču iz Australije. U svetu su poznati pod imenom Lamingtons, a veruje se da su nazvani po lordu Lamingtonu koji je bio guverner u Kvinslendu (Australija). Kolač je prvi put spomenut još davne 1896. godine, a i danas je jedna od omiljenih poslastica širom sveta. … Pročitaj više

Na Tik Tok-u su popularni neobični recepti – pogledajte koji

Tik Tok je trenutno jedna od najpopularnijih platformi među mladima. Na ovoj aplikaciji možete postavljati kratke, kreativne video snimke među kojima su najpopularniji oni sa koreografijama, imitacijama, ali i sa kratkim, brzim i nesvakidašnjim receptima. Izdvojili smo za vas nekoliko trendova u vezi sa hranom koji su postali popularni na Tik Tok-u. Pasta sa feta … Pročitaj više

Pasta sa tikvicama i piletinom – recept za ručak u kome ćete uživati

pasta sa piletinom i tikvicama

Paste su jedan od najomiljenijih brzih obroka. Možete ih pripremati na bezbroj načina, a jedan od njih je pasta sa tikvicama i piletinom. Paste su idealni obroci i zbog toga što ih možete poneti i na posao u kutijici za ručak. Nudimo vam jedan savršen, ukusan i jednostavan recept. Potrebno je: 2 rendane tikvice 250 … Pročitaj više

Mlinci – recept za ukusno gurmansko jelo

mlinci recept

Potrebni sastojci 600-800 gr ćuretine (ili pilećeg filea) oko 300 gr mlinaca 400 dl pavlake za kuvanje 250 gr kisele pavlake 100 gr gorgonzola sira 100 grama drugog kačkavalja (npr mozarele) 1 supa u kocki so ulje Priprema Isecite ćuretinu ili piletinu na parčiće i izdinstajte na malo ulja. Otprilike je potrebno 20-30 minuta da … Pročitaj više

Kajgana sa slaninom i lukom – recept za sjajan doručak

kajgana sa slaninom

Potrebni sastojci Tri jaja 100 gr slanine dva mlada luka tri kašike ulja so biber kiselo mleko ili sir (po želji) Priprema kajgane sa slaninom Sitno iseckani mladi luk propržiti na ulju oko pet minuta. Iseckati slaninu i dodati, a zatim po želji začiniti. Sve zajedno ostaviti na ulju i vatri još neki minut. Jaja … Pročitaj više

Lazanje – jednostavan recept za italijanski specijalitet

Lazanje su postale jedno od omiljenih jela širom sveta. Pored špageta i pice, lazanje su jedna od glavnih asocijacija na Italiju. Lazanje se sastoje od dva sosa, crvenog i belog i od kora. One su idealne za nedeljni porodični ručak, jer skoro da ne postoji osoba koja ne voli da ih jede. Zato smo za … Pročitaj više

Salata od hobotnice, recept Frana Lasića

Salata od hobotnice je dalmatinski specijalitet koji je lako napraviti ako imate dobar recept. Delimo sa vama recepturu po kojoj sprema čuveni Frano Lasić koji je baš iz Dalmacije. Potrebni sastojci 1 hobotnica 1 crveni luk 1 krompir Kapar 1 paradajz 1 crni luk Maslinovo ulje So Biber Limunov sok Salata sa hobotnicom – Priprema … Pročitaj više

Cezar salata – recept za ukusan obrok

cezar salata

Jedan od najpopularnijih zdravih i brzih obroka je Cezar salata. Veruje se da ju je 1924. godine prvi put napravio Cezar Kardini, italijanski emigrant, koji je upravljao restoranima u Meksiku i Americi. Njegova ćerka Roza ispričala je kako je njen otac izmislio ovu salatu, kada su nestale zalihe hrane u njegovom restoranu u Meksiku. Danas … Pročitaj više

Punjena jaja ukrašena kao korpice – recept kome gosti neće odoleti

punjena jaja pilici

Jednostavan recept za ukusno posluženje za bilo koju vrstu proslave. Osim za posebne prilike, punjena jaja možete napraviti i za svoje ukućane bilo kog dana. Osim što lepo izgledaju, ona su i preukusnu. Mi vam dajemo u nastavku recept za 20 ovakvih jaja, ali svakako vi ga možete primeniti i ukoliko imate manje jaja u … Pročitaj više