Punjena jaja ukrašena kao korpice – recept kome gosti neće odoleti

Jednostavan recept za ukusno posluženje za bilo koju vrstu proslave. Osim za posebne prilike, punjena jaja možete napraviti i za svoje ukućane bilo kog dana. Osim što lepo izgledaju, ona su i preukusnu. Mi vam dajemo u nastavku recept za 20 ovakvih jaja, ali svakako vi ga možete primeniti i ukoliko imate manje jaja u frižideru.

Potrebni sastojci

  • Deset tvrdo kuvanih jaja
  • 150gr praške šunke u komadu
  • jedan crni luk
  • 100gr majoneza
  • jedna kašika senfa
  • so
  • biber
  • zeleni deo praziluka

Punjena jaja – priprema

Obariti jaja, oljuštiti i prepoloviti. Žumance izvaditi i staviti u činiju sa strane.

Potom izgnječiti viljuškom, dodati prašku šunku, koju ste pre toga izrendali i glavicu samlevenog crnog luka. So i biber dodati po ukusu.

Dobijenom smesom ispuniti polovine barenih jaja. Lisnati deo praziluka iseći u tanke štapiće, uplesti ih i napraviti dršku za korpicu. Na kraju korpice od jaja ukrasiti i svežim začinskim biljem.

Ostavi svoj komentar