Jednostavan recept za ukusno posluženje za bilo koju vrstu proslave. Osim za posebne prilike, punjena jaja možete napraviti i za svoje ukućane bilo kog dana. Osim što lepo izgledaju, ona su i preukusnu. Mi vam dajemo u nastavku recept za 20 ovakvih jaja, ali svakako vi ga možete primeniti i ukoliko imate manje jaja u frižideru.
Potrebni sastojci
- Deset tvrdo kuvanih jaja
- 150gr praške šunke u komadu
- jedan crni luk
- 100gr majoneza
- jedna kašika senfa
- so
- biber
- zeleni deo praziluka
Punjena jaja – priprema
Obariti jaja, oljuštiti i prepoloviti. Žumance izvaditi i staviti u činiju sa strane.
Potom izgnječiti viljuškom, dodati prašku šunku, koju ste pre toga izrendali i glavicu samlevenog crnog luka. So i biber dodati po ukusu.
Dobijenom smesom ispuniti polovine barenih jaja. Lisnati deo praziluka iseći u tanke štapiće, uplesti ih i napraviti dršku za korpicu. Na kraju korpice od jaja ukrasiti i svežim začinskim biljem.