Krompir možete pripremati na najrazličitije načine, bilo u obliku pirea, pomfrita ili pekarskog krompira. Mi smo za vas ovog puta pronašli recept za aromatični krompir na mediteranski način, koji se kombinuje sa crvenim lukom, limunom i maslinama. Krompir pripremljen na ovaj način možete jesti kao zasebno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.
Potrebno je:
- Aleva paprika
- Origano
- Ruzmarin
- Majčina dušica
- Bosiljak
- So
- Crveni luk
- Masline
- Limun
- Krompir
- Maslinovo ulje
Priprema:
Krompir iseći, oprati, a potom uvaljati u alevu papriku, začine i so. Dodati i maslinovo ulje i sve lepo izmešati. Peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Kada krompir bude gotov, odozgo pospite sitno seckan crveni luk i masline i nacedite malo limunovog soka preko svega.
Prijatno!
Summary

Recipe Ime
Krompir na mediteranski način
Author Ime
Nastasija Nastevski
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




