Krompir na mediteranski način

Krompir možete pripremati na najrazličitije načine, bilo u obliku pirea, pomfrita ili pekarskog krompira. Mi smo za vas ovog puta pronašli recept za aromatični krompir na mediteranski način, koji se kombinuje sa crvenim lukom, limunom i maslinama. Krompir pripremljen na ovaj način možete jesti kao zasebno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.

Potrebno je:

  • Aleva paprika
  • Origano
  • Ruzmarin
  • Majčina dušica
  • Bosiljak
  • So
  • Crveni luk
  • Masline
  • Limun
  • Krompir
  • Maslinovo ulje

Priprema:


Krompir iseći, oprati, a potom uvaljati u alevu papriku, začine i so. Dodati i maslinovo ulje i sve lepo izmešati. Peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Kada krompir bude gotov, odozgo pospite sitno seckan crveni luk i masline i nacedite malo limunovog soka preko svega.

Prijatno!

Ostavi svoj komentar