Krompir na mediteranski način

Krompir možete pripremati na najrazličitije načine, bilo u obliku pirea, pomfrita ili pekarskog krompira. Mi smo za vas ovog puta pronašli recept za aromatični krompir na mediteranski način, koji se kombinuje sa crvenim lukom, limunom i maslinama. Krompir pripremljen na ovaj način možete jesti kao zasebno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.

Potrebno je:

  • Aleva paprika
  • Origano
  • Ruzmarin
  • Majčina dušica
  • Bosiljak
  • So
  • Crveni luk
  • Masline
  • Limun
  • Krompir
  • Maslinovo ulje

Priprema:


Krompir iseći, oprati, a potom uvaljati u alevu papriku, začine i so. Dodati i maslinovo ulje i sve lepo izmešati. Peći u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Kada krompir bude gotov, odozgo pospite sitno seckan crveni luk i masline i nacedite malo limunovog soka preko svega.

Prijatno!

Summary
recipe image
Recipe Ime
Krompir na mediteranski način
Author Ime
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Ostavi svoj komentar