Objavljena pravila oblačenja za ovogodišnji Met Gala događaj

Objavljeno je pravilo oblačenja za ovogodišnji Met Gala, a ono glasi „U Americi: Antologija mode“, tako da ove godine možemo da očekujemo pozlaćeni glamur. Od učesnika se zahteva da se prisete pozlaćenog doba Njujorka, odnosno perioda od 1870. do 1890. godine. To je bio period prosperiteta, kulturnih promena i industrijalizacije. Ceremonija će biti održana 2. maja u Njujorku.

Vog je najavio da će ovogodišnji domaćini Met Gale biti Rajan Rejnolds, Blejk Lajvli, Redžina King i Lin-Manuel Miranda kao zvanični kopredsedavajući večeri. Tom Ford, Ana Vintur i Adam Moseri će biti počasni kopredsedavajući.

Na jednom od najznačajnijih modnih događaja godine, prisustvuju mnoge poznate ličnosti, čijim se toaletama iz godine u godinu divimo. Met Gala će i ove godine biti prenošena uživo na Vog-ovom strimu.

Haljine iz pozlaćenog perioda Njujorka bile su poprilično ekstravagnatne. Zahvaljujući bržoj i jeftinijoj proizvodnji tkanine, ženske haljine su često sadržavale kobinaciju različitih materijala poput satena, svile i somota, a bile su ukrašavane sa čipkom, volanima i mašnama. Šeširi su bili neophodni, a često su bili ukrašeni perjem.

Ovo ne znači da je sva moda ovog perioda bila formalna. Sa procvatom slobodnih aktivnosti, poput vožnje bicikla i tenisa postala je popularna i sportska odeća. Mnoge žene su počele da nose dugačke suknje i košulje, što je omogućavalo lakše kretanje.

Sudeći po ovome, na ovogodišnjoj Met Gali očekuju nas poprilično različite i neuobičajne haljine i kreacije.

Met Gala se održava od 1995. godine, a organizovala ga je i osmislila Ana Vintur, urednica Voga. Tako je ova manifestacija postala omiljeni događaj mode u godini. Ovaj događaj okuplja sredstva za Institut za kostime Metropoliten muzeja umetnosti. Met Gala je 2019. godine prikupio neverovatnih 15 miliona dolara.

Ovaj događaj obično ugošćuje oko 600 posetilaca. Oni koji nisu na listi gostiju, moraju da plate ulaznicu od oko 30. 000 dolara, dok stolovi koštaju oko 275.000 dolara.

Ostavi svoj komentar