Posne lignje iz rerne koje su kao pohovane

Lignje se mogu pripremati na nekoliko načina, a jedan od njih je i u rerni. Mi smo za vas idzvojili jednostavan recept koji će lignjama dati ukus nalik na one pohovane iz restorana, a da za njihovu pripremu nećete morati da koristite veliku količinu ulja. Uz ove lignje, napravite i posni umak. Za ovaj recept će vam biti potrebno samo 20 minuta.

Potrebno je:

  • 500 gr lignji
  • Šolja ipo prezli
  • Peršun
  • Sok od limuna
  • Kora od limuna
  • So
  • Maslinovo ulje
  • Origano

Za sos:

  • 2 kašike posnog majoneza
  • Kasičica senfa
  • Čili u prahu
  • Origano

Priprema:

Lignje očistite i isecite na kolutiće, a potom ih posolite, dodajte maslinovo ulje, malo soka od limuna i sve dobro izmešajte. U drugoj posudi izmešajte prezle, seckani peršun, origano, so i malo kore od limuna. Lignje potom uvaljajte u tu smesu i poređajte ih na papir za pečenje. Odozgo pospite još malo maslinovog ulja. Pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni.

Sos napravite tako sto ćete izmešati sve potrebne sastojke.

Summary
recipe image
Recipe Ime
Posne lignje iz rerne koje su kao pohovane
Author Ime
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Ostavi svoj komentar