Nišville džez festival će ove godine ugostiti više od 1.000 izvođača

Međunarodni džez festival „Nišville“ održaće se od 5. do 14. avgusta u Nišu. U toku deset dana festivala biće predstavljeno preko 300 programa na 20 scena, a očekuje se i više od 1.000 izvođača, među kojima i funk sastav „Earth, Wind and Fire Experience“.

Glavni program festivala biće održan od 11. do 14. avgusta, a u okviru njega će nastupiti i jedan od najpoznatijih big bendova na svetu – „Mingus Big Bend“, koji baštini zaostavštinu čuvenog Čarlsa Mingusa.

Na „Nišvill-u“ će nastupiti i Džulijan Marli (Julian Marley), sin legnede rege muzike Boba Marlija. Svoj nastup će imati i egipatsko-belgijska pevačica Nataša Atlas, kao i američki jazz fusion sastav „Yellowjackets“, koji je do sada izdao 25 albuma i osvojio čak dve Gremi nagrade.

Na festivalu će nastupiti i domaći izvođači među kojima su i Tanja Jovićević Band, Wedding and Funeral Orchestra ft. Goran BregovićCoffe Shop Kollektiv, Sevdah Baby Live & Ivana Vladović, Kanda kodža i Nebojša, Orkestar „Impresija“ ft. Bojana Stamenov i Zoran Šandorov i drugi.

Cena kompleta ulaznica iznosi 2.500 dinara, a od maja meseca biće u prodaji i pojedinačne ulaznice, kao i karte za VIP tribinu.

Kompleti ulaznica se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a u Srbiji i inostranstvu, kao i online na sajtu tickets.rs.   

Nišville je jedan od najposećenijih džez festivala u Evropi, a osnovan je još 1995. godine. Britanski list „Gardian“ uvrstio je Nišville u top 10 džez festivala na svetu.  

Summary
Nišville džez festival će ove godine ugostiti više od 1.000 izvođača
Article Ime
Nišville džez festival će ove godine ugostiti više od 1.000 izvođača
Description
Međunarodni džez festival „Nišville“ održaće se od 5. do 14. avgusta u Nišu. U toku deset dana festivala biće predstavljeno preko 300 programa na 20 scena, a očekuje se i više od 1.000 izvođača.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar