Mario Kasas – najatraktivniji španski glumac

Mario Kasas je španski glumac koji je zbog svog atraktivnog izgleda, još od filma „Tri metra iznad neba“ i policijske serije „Pakov svet“ postao miljenik žena širom sveta Igrao je u fimovima Antonija Banderasa, a okušao se i u projektu na engleskom jeziku u kome je igrao zajedno sa francuskom glumicom Žilijet Binoš.

Kasas dolazi iz velike porodice u kojoj se majka smatra stubom, zbog koje  je često opisuje kao „sicilijansku“ porodicu. On je najstariji u porodici, a 2014. godine dobio je trećeg mlađeg brata Danijela. Između njih je velika razlika u godinama, a posebnu vezu ima sa svojom sestrom Šilom.

Veliki je ljubitelj tetovaža i ima po jednu posvećenu svakom članu porodice. Kao dete imao je različite hobije: ping-pong, pevanje, igranje, fudbal, ali mu je sve brzo dosađivalo.

Policajac ili glumac?

Mario Kasas želeo je da postane policajac, vatrogasac ili fudbaler, ali kada se sa porodicom iz rodne Korunje preselio u Madrid, počeo je da pohađa Školu dramskih umetnosti Kristine Rote i tada je shvatio da je to njegov životni poziv.

Karijeru je zapošeo epizodnim ulogama u serijama „Opsesija“, „Lični motivi“ i „Žene“, a prvu ozbiljnu filmsku ulogu imao je u ostvarenju „Letnja kiša“ u režiji Antonija Banderasa.

Pakov svet

Pažnju domaće publike Mario Kasas je privukao zahvaljujući ulozi u popularnoj seriji „Pakov svet“, koja se emitovala na kanalu Studio B. Serija prati trojicu prijatelja i policajaca Paka, Lukasa i Marijana koji stalno upadaju u nevolje pri rešavanju slučajeva. Serija je imala 9 sezona, a emitovala se 2005. do 2010. godine. Pored serija „Korak napred“ i „Porodica Serano“, „Pakov svet“ je bila jedna od najpopularnijih španskih serija koje su se emitovale na našim prostorima.

Tri metra iznad neba

 Film „Tri metra iznad neba“ snimljen je 2010. godine prema romanu italijanskog pisca Federika Moče. Glavnu ulogu u ovom filmu ima upravo Mario Kasas, koji igra problematičnog mladića Aćea. Radnja filma prati tragičnu i napetu ljubavnu priču između Aćea i Babi. „Tri metra iznad neba“ bio je najgledaniji španski film godine i doneo je Kasasu svetsku popularnost, posebno među mlađom publikom.

Kasas je igrao i u nastavku ovog filma, „Želim te“, u kome započinje novu ljubavnu priču, međutim nastavak nije imao uspeha kao prvi deo. 

Dobitnik je mnogih filmskih nagrada, među kojima i prestižne španske filmske nagrade Goja za najbolju mušku ulogu u filmu „Cross the Line“. Ostvario je zapažene uloge u filmovima „Ismail“, „Unit 7“, „The Skin of the Wolf“, „Adios“, u Netfliksovom filmu „The Paramedic“ i mnogim drugim.

U vezi je sa belgijskom glumicom Deborom Fransoa od 2020. godine.

Ostavi svoj komentar