Elton Džon snimio novi album „The Lockdown Sessions“

Elton Džon je na svom Instagram profilu objavio da je za vreme zaključavanja usled pandemije Covid 19, snimio novi album, „The Lockdown Sessions“. Lansiraće ga 22. oktobra a do tada fanovi mogu i da ga naruče preko pevačevog sajta

Na albumu će biti 16 pesama, koje je snimio sa takođe velikim muzičkim imenima današnjice. Između ostalog, tu su i Dua Lipa, Stivi Vonder, Gorillaz, Stivi Niks, Niki Minaž.

Od ukupnog broja, 10 pesama je original, dok su ostalih 6 obrade već hitova, poput „It’s Sin“ grupe Pet Shop Boys kao i Metalikine „Nothing Else Matters“.

Njegova saradnja sa Dua Lipom rezultirala je remiksom četiri velika hita Eltona Džona („Rocket Man“, „Sacrifice,“ „Kiss the Bride“, „Where’s The Shoorah?“), dok pozadinsku podršku pruža australijski trio Pnau.

Inače, Elton Džon ovih dana ponovo počinje svoju oproštajnu turneju „Farewell Yellow Brick Road“ i to koncertom u Kopenhagenu. Turneja je započeta 2018. ali stopirana zbog pandemije. Tokom turneje koja će trajati do maja 2023. proslavljeni muzičar će nastupiti na još 31 mestu u Americi i Evropi. 

Photo: Preuzeta sa zvaničnog sajta Eltona Džona