Parfem za poklon – obradujte svoju devojku, ženu, drugaricu

Kada ne znate šta biste kupili svojoj drugarici, sestri ili ukoliko ste pripadnik jačeg pola, svojoj devojci ili ženi – idealan poklon je  parfem. Dobar i prefinjen parfem je ono što treba svakoj ženi. Kako biste izabrali savršen parfem za poklon treba da znate šta ona voli, nežnije ili oštrije note, cvetne ili mošusne parfeme. Ako ste u nedoumici, za vas smo napravili mali vodič za odabir parfema.

Koncentrovanost parfema

Postoje parfemi sa različitom koncentracijom mirisa. Ako ste osetili da voli „jače“ parfeme, koji duže traju opredelite se za klasičan parfem ili ekstrakt parfema koji imaju najveću koncentraciju mirisa. Parfemi i ekstrakti imaju koncentraciju između 12 i 30 procenata parfema.

Ako vaša osoba miriše nežno i čisto, izaberite toaletnu ili kolonjsku vodu, koje imaju između 5 i 12 procenata parfema.

Noćni i dnevni parfemi

Nisu svi parfemi idealni za sve prilike. Osoba kojoj kupimo parfem treba da se oseća prijatno dok ga nosi.

U zavisnosti od radnog mesta, takođe treba da biramo odgovarajući parfem. Ako osoba kojoj kupujemo poklon radi sa velikim brojem ljudi, najbolje je da joj kupimo neki nežniji miris.

Takođe, mnogi brendovi imaju dve verzije parfema za dnevnu i noćnu upotrebu.

Oni noćni su uvek dosta intenzivniji, tako da vodite računa i o tome. Naša topla preporuka za jedan takav je Armani „Si“ koji već godinama zauzima mesto među najprodavanijim parfemima na svetu. Kombinacija mirisnih nota ribizle, vanile i majske ruže čine ga prijatnim, postojanim i umereno jakim.

Parfem za određeno godišnje i starosno doba

Kako odabrati parfem u zavisnosti od godišnjeg doba? Godišnja doba su takođe jedan od faktora koji bi trebalo da utiče pri izboru parfema, da bi bio savršen poklon.

Ako kupujete parfem leti, odaberite nežnije mirisne note. Naš predlog je Dolče i Gabana (Dolce & Gabbana) „Light Blue“, parfem koji ne izlazi iz mode. Cvetne i voćne note učiniće letnje dane osobe kojoj je namenjen poklon, lepršavim i dragim.

Za zimu izaberite postojanije parfeme. Preporučujemo vam „La vie est belle”, parfem brenda Lankom (Lancome). Note jasmina, irisa i vanile ga čine sjajnim za hladnije dane.

Kada kupujete parfem za starije dame, izaberite neke cvetne ili mošusne note. Sigurni smo da nećete pogrešiti ako se na primer opredelite za „Black Opium“ brenda Iv Sen Loran (Yves Saint Loraine).

Ukoliko je ona kojoj kupujete parfem mlađa po godinama, idealan je „umereno“ cvetni ili voćni miris. Naša preporuka je „Burberry Her“ istoimenog brenda. Zaštitno lice ovog parfema sa dominantnim voćnim notama je Kara Delevinj (Cara Delevingne), top model mlađe generacije.

Povod za kupovinu parfema

Idealni povodi za poklanjanje parfema su godišnjice veze ili braka, 8. mart, Dan zaljubljenih, rođendan ili Nova godina. Ženski parfem je uvek pravi izbor za poklon.

Ostavi svoj komentar