Granola bez šećera – jednostavan recept za savršen doručak

Ovsene pahuljice smatraju se idealnom namirnicom za doručak, a ukoliko ste se zasitili ovsenih kaša granola je idealno rešenje za vas. To su pečene ovsene pahuljice sa koštunjavim voćem u koje možete dodati različite dodatke poput suvog voća, kokosa i cimeta. Za idealan doručak granolu možete izmešati sa grčkim jogurtom i voćem.

Potrebno je:

  • Oko 10 kašika ovsenih pahuljica
  • 1 zrela banana
  • 50g sirovih badema
  • 50g sirovih lešnika

Možete dodati koje god želite sirovo koštunjavo voće, poput badema, oraha, lešnika.

Priprema:

Izgnječite viljuškom zrelu bananu, a potom je izmešajte sa ovsenim pahuljicama i sirovim koštunjavim voćem (bademima, orasima, lešnicima). Smesu rasporedite na papir za pečenje i pecite oko 30 minuta na 150 stepeni, odnosno dok ovsene pahuljice ne porumene. Kada se ohladi, izdrobite granolu rukama na sitne parčiće i čuvajte je u tegli.

Za doručak ili užinu izmešajte granolu sa grčkim jogurtom i džemom, a odozgo pospite voće po želji. Granolu možete čuvati u staklenoj tegli i do dve nedelje, van frižidera.

Za više jednostavnih recepata zapratite instagram stranicu iztanjirasljubavlju.

Ostavi svoj komentar