Tregeri – aksesoar za muškarce sa stilom

Tregeri su po malo zaboravljen modni dodatak, ali čini nam se da se vraćaju na velika vrata kada je muška moda u pitanju. Da li su oni izbor smelih i modno osvešćenih muškaraca? Nastali su pre svega iz praktičnih razloga, ali vremenom su dobili drugi i primarni oblik, jer su korišćeni sve više kao modni detalj. Mogu biti od tkanine ili kože, kopčaju se metalnim kopčama ili dugmetima za pantalone.

Navodno prvi muškarac koji je nosio tregere bio je Britanac Albert Tarston (Albert Thurston), koji je početkom 19. veka snabdevao gospodu najfinijim modnim detaljima, a čije ime danas nosi poznati brend tregera. U to vreme tregeri su imali samo praktičnu svrhu jer su se nosili ispod potkošulja, ne bi li lepo pridržavali pantalone. Tokom istorije tregeri su imali svoje zvezdane trenutke i vrlo rado ih je nosila bogata gospoda.

Danas se tregeri nose uz pantalone, džins, šorc. Nose se uz košulje, ali takođe i na obične pamučne majice. Postoje razni dezeni tregera i neretko su deo i svečanog muškog odela. Mogu da se nose uz cipele, ali u toku dana idu savršeno i uz starke. Tregeri su postali zaštitni znak mnogih muškaraca, pa jedan od najpoznatijih svetskih novinara Lari King se ne pojavljuje bez njih. U poznatom filmu Vol Strit, Majkl Daglas nosi tregere i tako ih je učinio besmrtnim, pa ih i danas nose mnogi brokeri. Osim Majkl Daglasa, nosio ih je i Danijel Krejg u filmu o Džejmsu Bondu, Kasino Rojal.

Nekoliko modnih saveta za nošenje tregera

Kada su modna pravila u pitanju, da se ne bi desilo da pogrešite, podsećamo vas da kaiš i tregeri nikako ne idu zajedno. Još jedno pravilo je da uz poslovno odelo, nikako ne nosite elastične tregere sa metalnim kopčama. Tregeri savršeno idu uz kravatu, ali i leptir mašnu, tako da za šta god se odlučiti, nema greške.