Film „Kraljica od somota“ o divljim životinjama koje nestaju

Dokumentarac Vensana Munijea „Kraljica od somota“ o divljim životinjama koje nestaju sa naše planete, dostupan je u bioskopima od 7. aprila. Na dodeli Cezar nagrada u Francuskoj film „Kraljica od somota“ dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film.

Vensan Munije, jedan od najpoznatijih svetskih fotografa divljih životinja, je poveo sa sobom avanturistu i romanopisca Silvena Tesona u potragu za jedinstvenim životinjama visoko na Tibetansku visoravan. Oni su nekoliko nedelja istraživali doline i pokušali su da pronađu snežnog leoparda, jednu od najređih životinja na svetu

Foto: MegaComFilm

Vensan i Silven obišli su divlje i zastrašujući predele netaknute prirode, a film se osvrće i na posledice uništavanja prirode i na propast modernog načina života.

Rediteljka ovog satiričnog dokumentarca pored Vensana Munijea je i Mari Amige. U filmu se pojavljuju i avanturista Silven Teson i meštani tibetanskih sela.

Film „Kraljica od somota“ je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a domaća publika imala je prilike da ga vidi na festivalu Slobodna zona.

Pogledajte i trejler za film „Kraljica od somota“.

Ostavi svoj komentar