„Kralj Ričard“ biografski film o teniskim zvezdama, sestrama Vilijams

Čitav svet sa nestrpljenjem očekuje biografski film „Kralj Ričard“ (King Richard) o sestrama Vilijams, sa Vilom Smitom (Will Smith) u glavnoj ulozi. Premijera je u SAD održana 19. novembra 2022. godine, a Vil Smit je nominovan za Oskara za najbolju glavnu ulogu, oca čuvenih sestara Venus (Venus Williams) i Serene (Serena Williams).

Radnja filma prati napore požrtvovanog oca, da od svojih ćerki stvori najuspešnije teniserke na svetu i pored brojnih prepreka zbog toga što su afroamerikane. Ričard Vilijams (Richard Williams), njihov otac, napravio je plan kako da od njih napravi profesionalne teniserke još pre nego što su se rodile. On je svakodnevno trenirao svoje ćerke i istovremeno je bio u potrazi za profesionalnim trenerom. Uz njegov neverovatan trud, Venus je sa samo 15 godina potpisala ugovor sa lancem sportske opreme u iznosu od 12 miliona dolara.

Venus je osvojila Vimbldon pet puta i postala je prva afroamerikanka koja je bila broj jedan na svetu. Serena Vilijams smatra se jednom od najvećih teniserki u istoriji tog sporta, baš kao što je njen otac predvideo.

Pevačica Bijonse (Beyonce) je za potrebe ovog filma, otpevala pesmu „Be Alive“, koja se čuje i u drugoj polovini najave za film i ima prizvuk himne.

Pored Vil Smita, u filmu igraju i Aundžanu Elis (Aunjanue Eliss), koja je takođe nominova za Oskara za najbolju sporednu ulogu, Demi Singleton (Demi Singleton), Sanija Sidnej (Saniyya Sidney) i mnogi drugi. U filmu se pojavljuju i prave Serena i Venus Vilijams. Film je režirao Reinaldo Markus Grin (Reinaldo Marcus Green).

Serena Vilijams (Serena Williams) objavila je na svom Tviter nalogu trejler za film i napisala je: „Tako sam uzbuđena što ćete gledati trejler za novi film „King Richard“ sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi i pesmom „Be Alive“ od Bijonse.

Magazin „Variety“ je u recenziji o ovom filmu napisao:

„Ogromna većina sportskih filmova govori o izuzetnom talentu. „Kralj Ričard“ govori o izuzetnom verovanju: uverenju jednog čoveka, Ričarda Vilijamsa, da može da pretvori svoje ćerke Venus i Selenu u najveće svetske teniserke. To je plan koji je skovao zajedno sa svojom suprugom Brendi – čak i pre nego što su devojčice rođene.“

On je u tome i uspeo – Serena Vilijams je jedna od najuspešnijih teniserki svih vremena. Osvojila je 72 titule u pojedinačnoj konkurenciji. Ona je jedna od retkih teniserki koja je osvojila sve titule, na sva četiri grend slem turnira i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Venus Vilijams (Venus Williams) zauzimala je prvo mesto na VTA rang listi u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

Summary
„Kralj Ričard“ biografski film o teniskim zvezdama – sestrama Vilijams
Article Ime
„Kralj Ričard“ biografski film o teniskim zvezdama – sestrama Vilijams
Description
Čitav svet sa nestrpljenjem očekuje biografski film „Kralj Ričard“ (King Richard) o teniskim zvezdama, sestrama Vilijams sa Vilom Smitom (Will Smith) u glavnoj ulozi. Premijera je zakazana za 19. novembar 2022. godine, a Vil Smit je nominovan za Oskara za najbolju glavnu ulogu oca čuvenih sestara Venus (Venus Williams) i Serene (Serena Williams).
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar