Sarajevo Film Festival se otvara večeras (13.avgusta)

 27. Sarajevo Film Festival počinje danas i trajaće do 20. augusta. 

Ako niste u prilici da prisustvujete Festivalu, organizator je omogučio gledanje filmova online, putem sajta ondemand.kinomeetingpoint.ba u roku od 7 dana od dana projekcije na samom festivalu. Karte za online projekcije možete kupiti na linku.

Festival će otvoriti dva bosanskohercegovačka filma: Deset u pola, Danisa Tanovića i omnibus „Pisma s krajeva svijeta“, filmskog kolektiva Bistrik7.

Festival će zvanično biti otvoren u Narodnom pozorištu Sarajevo, kada će Vimu Vendersu, kultnom nemačkom režiseru biti dodeljeno Počasno Srce Sarajeva.

U okviru ovogodišnjeg Open Air programa na Festivalu će biti prikazano osam filmova i to, osim pomenutog “Deset u pola” i “Otac” Floriana Zelera, “Jahači pravde” Andersa Thomasa, “Novi poredak” Michael Franca, “Junak” Ashara Farhadija, “Pariz Texas” Vima Vendersa iz 1984. kao i film “Toma”, Dragana Bjelogrlića

Filmove iz „Summer Screen“ programa možete pogledati na linku, u delu festivala „U fokusu“ će biti prikazani filmovi iz regiona dok je u „Kinoscope“ programu 17 filmova. 

Premijerom filma „Toma“, koji govori o životu legendarnog Tome Zdravkovića, Sarajevo Film Festival će biti zatvoren 20. avgusta.

Photo: Zvaničan sajt festivala

Summary
Sarajevo Film Festival se otvara večeras (13.avgusta)
Article Ime
Sarajevo Film Festival se otvara večeras (13.avgusta)
Description
27. Sarajevo Film Festival počinje danas i trajaće do 20. augusta. Ako niste u prilici da prisustvujete Sarajevo Film Festivalu, organizator je omogučio gledanje filmova online, putem sajta u roku od 7 dana od dana projekcije na samom festivalu. 
Author
Publisher Ime
Bonzur.rs
Publisher Logo