Film „Toma“ u bioskopima obara rekorde gledanosti

Film „Toma“ premijerno je prikazan 15. septembra u beogradskom Sava centru, a u bioskopima je počeo da se prikazuje od 16. septembra. Posle samo 15 dana, gledanost filma obara sve rekorde, do sada ga je pogledalo gotovo 300.000 ljudi.

Ovo je filmski impresionistički portret Tome Zdravkovića, koji obuhvata sve epohe njegovog života od detinjstva, mladosti, njegove početke do vrhunca slave i smrti. Nezaobilazna tema u filmu je i ljubav, koja ga je inspirisala da stvori neke od najpoznatijih pesama. Ipak najveću pažnju privlači njegova platonska zaljubljenost u pevačicu Silvanu Armenulić u koju je Toma, sudeći po filmu, bio zaljubljen skoro čitavog života.

Glavne uloge igraju Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković i Paulina Manov.

Radnja teče dvostruko, kroz 1991. godinu, poslednju godinu Tominog života i hronološki kroz čitav njegov život.

Osim što je biografski, film „Toma“ govori o duši i njenim najkrhijim delovima. Film nikoga nije ostavio ravnodušnim i retko ko je uspeo da zadrži suze.

Pored Tome Zdravkovića, u filmu se mogu videti i druge poznate ličnosti kao što su Lepa Lukić, Zoran Radmilović, Mika Antić i drugi.

Na ovoj priči scenaristi i reditelji radili su više od 5 godina. Ovaj film je režirao Dragan Bjelogrlić, a producirao Željko Joksimović, dok su scenario pisali Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Maja Todorović i Dragan Bjelogrlić.                                                                             

Neke od najvećih hitova slavnog pevača u filmu peva Aco Pejović.

Za potrebe filma snimljen je duet, koji su imaginarno otpevali Toma i Sivana.

Tamara Dragičević je za ulogu Silvane Armenulić dobila nagradu „Carica Teodora“, a Milan Marić nagradu „Car Konstantin“ za najbolju glavnu mušku ulogu na Filmskim susretima u Nišu.

Juče (30.oktobra) je obeležena 30. godišnjica smrti proslavljenog pevača, kada je prvobitno i trebala da bude premijera filma „Toma“.

Kao produženu verziju filma, imaćemo priliku da gledamo i seriju o Tomi Zdravkoviću.

Foto: Youtube-screenshot