Beogradsko dramsko pozorište najavilo 10 premijera za novu sezonu

Na konferenciji za medije u foajeu Beogradskog dramskog pozorišta u decembru predstavljen je program za narednu sezonu pod sloganom „To je magija“ koji uključuje čak 10 premijera.

Deo glumačke ekipe, koju će publika gledati u narednoj sezoni, čine: Branka Katić, Svetozar Cvetković, Danica Maksimović, Milan Marić, Andrija Kuzmanović, Luka Grbić i mnogi drugi istaknuti glumci.

„Zaljubljeni Šekspir“ je prvi komad na repertoaru, koji će se igrati od 26. marta, a pored njega gledaćemo i predstave „Antigona“, „Tramvaj zvani želja“, „Magbet“ i „Božanstvena komedija“.

Komad „Zaljubljeni Šekspir“ biće realizovan u koprodukciji sa „Disney Teatrical“ i „Prospot doo“ iz Slovenije.

Jurij Franko ispred produkcije „Disney Teatrical“ istakao je da mu je zadovoljstvo da sarađuje sa BDP-om, kao i da je Disney kompanija bila oduševljenja da radi sa njima.

„Oni proveravaju svakog saradnika kojem treba da daju licencu. Sa Jugom imamo iskustva i uspeha kroz mjuzikle. Kada sam razgovarao sa Diznijem pitali su me ko bi režirao. Poslali smo biografiju, a oni su pitali jel ona žena, ako jeste, odlično, imate licencu.“ – rekao je Jurij Franko.

Rediteljka Ana Tomović će raditi na ovom komadu povodom čega je rekla:

„Srećna sam što je taj komad adaptiran za pozorište. Konačno je tu tekst koji se najdirektnije bavi nama, pozorišnim ljudima, svima nama koji živimo i ginemo za pozorište, kao i pozorišnom magijom i svim onim što za nas znači život. Komad je smešten u 1593. godinu kada je Šekspir još uvek neafirmisan, anoniman pisac i to je momenat njegovog proboja. Takođe, to je momenat kada je kuga u Londonu kao i ovde, u naše vreme epidemije. I kao što uvek nakon takvih pošasti dolazi vreme bujanja, strasti i radosti, tako se i mi nadamo da ćemo s ovom predstavom vratiti osmeh na lice“.

Premijera predstave „Antigona“ u režiji Dijega de Brea (Diego de Brea) slovenačkog umetnika, zakazana je za 28. maj, a glavnu ulogu tumačiće Jana Milosavljević.

Branka Katić će igrati jednu od glavnih uloga u komadu „Tramvaj zvani želja“ koji će režirati Lenka Udovički.

„Magbet“ u režiji Nikite Milivojevića premijerno će se igrati 16. avgusta, a najavljen je i komad „Prafaust“ u kome će glavnu ulogu imati Svetozar Cvetković, a koji će režirati Boris Liješević.

Pored navedenih komada u narednoj pozorišnoj sezoni BDP-a gledaćemo i komade „Mizantrop“ , „Božanstvena komedija“ , „Yankee Rose“ , „Tri sestre i galeb“ i „Idiot“.

Ukoliko vas interesuje repertoar BDP za februar, možete ga pogledati na sajtu pozorišta.

Ostavi svoj komentar