„Taoci straha“, roman Dunje Popović – recenzija

Recenziju napisala Jelena Simonović-Dilber

„Kada se pojavi zbirka priča u kojoj se kriju istinski redovi moderne književnosti, čitaoci mogu samo zadovoljno da je dočekaju znajući da će u njoj pronaći titravi dah života zbog koga pisci i pišu svoja dela da prikažu svet kao skicu koja se sastoji od oštrih linija, ali i razblaženog akvarela, onakvog kakav on zaista i jeste, sa svim manama i vrlinama, sa strahovima i borbe da oni nestanu.“, kaže u svojoj recenziji naJelena Simonović-Dilber.

„U knjizi „Taoci straha“, čeka vas pet svedočanstava o življenju različitih ljudi u različitim istorijskim i životnim okolnostima kojima je zajednički jedan ili više strahova koji im stežu omču sudbine oko vrata i nagona da se bore, najviše onda kada im je borba za opstanak duše jedini izbor.“, dodaje Simonović-Dilber.

Knjigu možete naručiti online na sajtu Nove poetike.

O autoru knjige

Dr Dunja Popović rođ Petrović je rođena 17. maja 1986. godine u Novom Sadu, gde je pohađala osnovnu školu i gimnaziju „Isidora Sekulić“. Nakon završenih osnovnih i master studija biologije, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, 2011. godine upisuje doktorske studije na istim fakultetu, gde se i zapošljava kao istraživač. Tri godine kasnije seli se sa porodicom u Berlin. U oktobru 2019. godine završava započete studije na novosadskom univerzitetu i stiče zvanje doktora bioloških nauka.

Pored biologije, čitavog života bavi se književnošću, stvarajući prozne tekstove različitih žanrova. Taoci straha je njeno prvo književno delo koje je odlučila da podeli sa javnošću.

Ostavi svoj komentar