Opera „Toska“ u džez aranžmanu 16. decembra u Kombank dvorani

Opera „Toska“ u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, održaće se 16. decembra u Kombank dvorani u izvođenju Big Benda RTS-a. Organizator koncerta je CEBEF – Centar beogradskih festivala.

Čuvenu operu „Toska“ komponovao je italijanski kompozitor Đakomo Pučini (Giacomo Puccini), a ona će ovog  puta biti izvedena u neobičnom džez aranžmanu u kome će kao solisti nastupiti čuveni džez muzičari Martin Auer, truba, Frančesko Santuči, tenor saksofon i Edrijen Mirs, trombon. Publika će imati priliku da vidi i Petera Rajter-Šauba u ulozi dirigenta.

Karte možete kupiti na sajtu tickets.rs, kao i na drugim prodajnim mestima Kombank dvorane i Ticket Vision-a.

Peter Rajter-Šaub (Peter Reiter-Schaub) je saksofonista i jedan od najznačajnijih nemačkih džez muzičara današnjice. Nastupao je sa mnogim istaknutim muzičarima, a on je takođe i kompozitor i aranžer muzike za Big Bend.

Big Bend RTS je profesionalni džez ansambl u Srbiji. Osnovan je 1954. godine, a od tada je sarađivao sa nekim od najistaknutijih domaćih i inostranih umetnika. Orkestar je nastupao na poznatim svetskim festivalima u Tel Avivu, Marseju, Solunu i Minhenu, kao i na nekoliko UNICEF-ovih koncerata. Na Džez Festivalu u Juan Les Pins-u 1960. godine osvojio je prvu nagradu. Sa Big Bendom RTS-a nastupala su mnoga poznata imena iz sveta muzike kao što su Džimi Hendriks, Rej Čarls, Žozefina Beker, Enriko Masijas i mnogi drugi.

Martin Auer (Martin Auer) je džez trubač koji se od 2008. godine usavršavao na Univerzitetu za muziku u Lajpcigu. Nastupao je sa vodećim muzičarima tog žanra, a sarađivao je i sa džez ansamblima u Nemačkoj.

Frančesko Santuči (Francesco Santucci) je jedan od vodećih italijanskih džez muzičara, koji je sa samo 17. godina nastupio na Džez festivalu u Rimu.

Edrijen Mirs (Adrian Mears) je proglašen za „Njaboljeg australijskog tormbonistu“. Studirao je u Njujorku, a proslavio se i u Evropi. Član je seksteta „Ugetsu“.

Summary
Opera „Toska“ u džez aranžmanu
Article Ime
Opera „Toska“ u džez aranžmanu
Description
Opera „Toska“ u džez aranžmanu Petera Rajter-Šauba, održaće se 16. decembra u Kombank dvorani u izvođenju Big Benda RTS-a.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar