Rade Šerbedžija nastupa u Beogradu i Novom Sadu

Rade Šerbedžija će sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“ održati koncerte pod nazivom „Eto pjesma“ 21. decembra u Mts dvorani i 22. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog albuma, ali će publika imati priliku da čuje i njegove vanvremenske hitove kao što su: „Ne daj se Ines“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Barbara“ i mnoge druge.

„Radujem se ponovnom susretu i druženju sa vernom publikom i izvođenju pesama sa novog albuma uživo. Na albumu sam okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao sam i autorski potpis. Jako sam zadovoljan kako je album prošao u regionu. To su sve pesme o ljubavi, prijateljstvu, posebnog senzibiliteta, jedna nežna i setna ploča“ – rekao je Rade Šerbedžija.

Šerbedžija je najavio i specijalnog gosta na koncertima, a to je Muharem Serbezovski, istaknuti pevač narodne muzike iz Makedonije: „Serbezovski je sjajan, biće mi glavni gost, inače je završio studije prava, tako da u ekipi ćemo imati i pravnika, koji je napisao prvi rečnik romsko-srpskog jezika.“

Foto: ATAImages

Šerbedžija je istakao da njegovi nastupi nisu klasični koncerti, već predstave ispunjene pesmom, poezijom, dramom, šansonama.

„Svaki moj koncert je drugačiji, uvek ubacim nešto novo, tako da i sam sebe iznenadim. Gledam i kako publika diše, osetim sve, pa onda tako i biram repertoar. Zavisi i sa kim nastupam, naprimer kad nastupamo samo Miroslav Tadić i ja, a on ume biti veoma zahtevan, nema mesta improvizaciji, donekle je sličan i Vlatko Stefanovski. Ne menjam mnogo repertoar u odnosu na gradove gde nastupam, a nastupam svuda po celoj bivšoj Jugoslaviji, trudim se da bude isto za sve. Mada u Srbiji volim da ubacim i neke stare pesme, starogradske, da im dam neko novo ruho“ – rekao je Šerbedžija.

Njegov poslednji album „Ne okreći se, sine“ sadrži 11 numera, a u njegovom stvaranju su učestvovali mnogi regionalni umetnici i muzičari među kojima i Husein Hus Hasanefendić (Parni valjak) koji je napisao pesmu „Eto pjesma“, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, Miroslav Tadić koji je svirao na Arsenovoj pesmi „New York“ i Ante Gelo u pesmi „Ostala si uvijek ista“.

Foto: ATAImages

Na albumu se mogu čuti i saradnje sa Gabi Novak i Matijom Dedićem. Naslovnu numeru „Ne okreći se sine“ posvetio je sinu i mlađim generacijama, a inspiraciju je pronašao u sceni iz proslavljenog Baurovog filma iz 1956. godine.

„Pesma je zapravo poruka mom sinu i svim sinovima da se ne okreću za problemima svojih očeva, da samo gledaju u život napred, da pokušaju živeti jedan bolji, ispravniji, dostojanstveniji život, bez ikakve gorčine“ – objasnio je Šerbedžija.

Ostavi svoj komentar