Muzička ikona Šade snima novi album nakon 12 godina

Kantautorka Šade (Sade) nakon 12 godina snima novi album u čuvenom studiju Miraval u Francuskoj, koji su nedavno otvorili i renovirali Bred Pit (Brad Pitt) i producent Demijen Kvintard (Damien Quintard). Ovo će biti njen sedmi studijski album, a prethodni koji je objavila bio je „Soldier of Love“ 2010. godine.

Početkom 2018. godine Šade je snimila singl „Flower of the Universe“ koji je objavljen kao soundtrack za film „Awrinkle in Time“. U 2020. godini objavila je i poseban box set „This Far“.

Ovu vest najavili su upravo Pit i Kvintard u intervjuu za Bilbord, u kom su pokazali i renovirani prostor legendarnog studija u kom su snimala velika imena iz sveta muzike, među kojima su bendovi „Pink Floyd“, „The Cure“, „AC/DC“, „The Cranberries“ i mnogi drugi.

Šade je kompozitorka, tekstopisac, muzička producentkinja, aranžerka i pevačica kontraalt glasa, najdubljeg ženskog glasa koji se kreće od muškog tenora do ženskog alta. Rođena je u Nigeriji, a nakon rastanka roditelja je sa majkom i bratom došla u London.

Njeni poslednji album „Soldier of Love“ debitovao je u Velikoj Britaniji kada je u prvoj nedelji prodato 42.997 primeraka. Album je debitovao i u SAD-u, gde je bio na prvom mestu Bilbordove liste, a u prvoj nedelji je prodat u 502. 000 primeraka.

Ostavi svoj komentar