Konstrakta (ne)očekivana pobednica Pesme za Evroviziju o kojoj se priča

Pobednica ovogodišnjeg takmičenja „Pesma za Evroviziju 22“ je Ana Đurić – Konstrakta. Žena koja je svojom pesmom „In corpore sano“, pobrala veliku pažnju širokog auditorijuma. Nešto potpuno novo i do sada neviđeno predstavljaće nas na ovogodišnjoj Evroviziji.

Konstrakta je otišla korak dalje, kada je umetnost u pitanju. Spojila je fantastičnu melodiju sa poučnim i nesvakidašnjim tekstom. Scenski nastup je više nego zanimljiv, a posebna prednost je što mnogobrojna publika može da ga izvede, zbog čega su društvene mreže preplavljene influenserima koji izvode jednostavnu, a efektnu koreografiju uz ovu pesmu.

I kada mislimo da je sve smišljeno u umetnosti, pojavila se Ana, koja je dokazala da i nije baš tako. Pesma ima mnogo poruka, pa nas i ne čudi što sama umetnica neće da istakne ni jednu, već ostavlja publici izbor. Zanimljivo je i to da u toku samog nastupa pere ruke u lavoru. Pojedini komentarišu da to i nije neka koreografija za scenski nastup, ali mi se ne bismo složili, s obzirom na to da je fokus cele planete od početka pandemije na pranju ruku.

Još jedna bitna stvar koju želimo da istaknemo, jesta da je prošla pesma i umetnica koja je nije imala izazovnu odeću, nije istakla atribute, već je pobedila potpuno prirodna žena, obučena u belo doktorsko odelo. To nije prvi put kada je ovo takmičenje u pitanju, da pobedi žena koja nije imala izazovnu koreografiju i scenski kostim, jer je i Marija Šerifović sa pesmom „Molitva“ bila pobednica Evrosonga 2007. godine. Kada je kvalitet prisutan, nije neophodna da umetnica ističe svoje telo. Svakako je to nešto što sve češće vidimo, pa ovaj Anin nastup ima još jedan plus, jer se razlikuje od drugih.

Inače Ana Đurić je završila arhitekturu, udata je i majka je dvoje dece, Lene i Nikole. Na muzičkoj sceni je prisutna godinama u nazad. Bila je članica benda „Zemlja Gruva“, uz Zoe Kida. Bend više ne postoji u tom sastavu, jer su obe pevačice započele solo karijeru. Jedna od slušanijih pesama ovog benda je „Nisam znala da sam ovo htela“, koju možete poslušati ispod teksta.

Nešto što privlači pažnju je i umetničko ime pevačice. Svi se pitaju šta znači Konstrakta, a umetnica je još davno otkrila da pseudonim koji koristi znači racionalno i emotivno u jednom. Ako ste gledali finalno veče „Pesme za Evroviziju 22“, mogli ste da zaključite da je Ana bila uzbuđena kada je proglašeno da je pobednica. Ona je istakla da nije to očekivala. Emocije nije pokazala, ali na pitanje jednog novinara, da li je bilo suza, rekla je da će plakati kasnije. Bilo je raznih pitanja, ali smo shvatila da je za neka prerano, jer umetnica čeka da vidi sav protokol vezan za nastup u Torinu.

Na Instgaramu nije previše aktivna, ali na njenom profilu možete da nađete link koji vodi ka spotu nove pesme koja se zove Triptih. Za nekoliko dana sa 4.000 pratilaca, dostigla je za sada broj od 39.600. Što je još jedan dokaz da su mnogi oduševljeni pesmom.

Osim toga tagovana je na mnogim slikama, pa su već korisnici društvenih mreža napravili mnoge slike sa tekstom pesme, posebno sa stihom „Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl“.

Postoje različita tumačenja ove pesme, a pogledajte kako su je neki razumeli.

Pročitajte tekst pesme „In corpore sano“, a potom je i poslušajte.

Onas eroproc ni somrefne snem
Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?
Koja li je tajna?
Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?
Koja li je tajna? (Koja li je tajna?)
Mislim da u pitanju je duboka hidratacija
Kažu da na koži i kosi se jasno vidi sve
Recimo, tamni kolutovi oko očiju ukazuju na probleme s jetrom
Fleke oko usana možda uvećanu slezinu
Uvećana slezina nije dobra, nije lepa
A umetnica mora biti zdrava
Biti zdrava, biti zdrava
Biti zdrava, bi-bi-bi-biti zdrava
Biti zdrava, biti zdrava
Biti zdrava, mora, mora, mora
Velika je sreća što postoji Autonomni nervni sistem
Ne moram kontrolisati otkucaje srca
Srce kuca, srce samo kuca
Lepi dani, jarke boje, suknje moje na mom telu
Suknje moje, pas i ja
Šetamo nas dvoje, brojimo korake,
suknja ide oko noge moje,
mi šetamo i to je sve
I ne mora bolje, srce samo kuca
Dajem poverenje, neka samo kuca
Dajem poverenje, neka kuca, neka dišem
Bože zdravlja, Bože zdravlja, Bože zdravlja (Bože zdravlja)
Nemam knjižicu
O kako da me prate (U ime zdravlja)
Da o meni brinu (U ime zdravlja)
Umetnica je nevidljiva (U ime zdravlja)
Ne vidiš me, to je magija (U ime zdravlja)
Umetnica može biti zdrava
Biti zdrava, biti zdrava
Biti zdrava, bi-bi-bi-biti zdrava
Biti zdrava, biti zdrava
Biti zdrava, može, može, može
In corpore sano, in corpore sano (U zdravom telu, u zdravom telu)
In corpore sano, in corpore sano
In corpore sano, in corpore sano
Corpus je sano i šta ćemo sad (Telo je zdravo i šta ćemo sad?)
Mens infirma in corpore sano (Slab um u zdravom telu)
Animus tristis in corpore sano (Tužna duša u zdravom telu)
Mens desperata in corpore sano (Očajni um u zdravom telu)
Mens conterrita in corpore sano (Uplašen um u zdravom telu)
I šta ćemo sad?

Konstrakta će predstavljati Srbiju na pesmi Evrovizije, koja se održava u maju u Torinu. Želimo joj puno sreće!

Summary
Konstrakta, neviđeno do sada
Article Ime
Konstrakta, neviđeno do sada
Description
Pobednica ovogodišnjeg takmičenja „Pesma za Evroviziju 22“ je Ana Đurić – Konstrakta. Žena koja je svojom pesmom „In corpore sano“, pobrala veliku pažnju širokog auditorijuma. Nešto potpuno novo i do sada neviđeno predstavljaće nas na ovogodišnjoj Evroviziji.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar