Zoe Kida: Pesmu „Bejbi“ smo uradili u naletu inspiracije

Anu Radonijić, poznatiju kao Zoe Kida, proslavio je divan vokal. Ona je juče objavila pesmu „Bejbi“ sa kojom će nastupiti na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju. Tim povodom razgovarali smo sa Zoe a imali smo priliku i da je pitamo o prvom solo EP koji će izdati ove godine, kao i drugim zanimljivim temama iz njenog privatnog i profesionalnog života.

Bonžur: Kako je nastao pseudonim Zoe Kida? Kakvo značenje nosi?

Nastao je pre mnogo godina, na samom početku moje karijere, nekako instinktivno, bez mnogo razmisljanja. Taj pseudonim u stvari je najavio mnogo ranije ono što je ime mog brenda i budućeg EP-a, a to je Žena Dete. Kido je klinac, pa mu tako Zoe dodje klinka. Ja odavno više nisam klinka, ali ću zauvek ostati delom dete.

Bonžur: U jednom intervjuu najavili ste objavljivanje prvog solo singla „Žena dete“ a potom i istoimenog EP. Da li nam možete reći nešto više o njima? 

Taj materijal je rezultat višegodišnje akumulacije ženskih iskustava, sazrevanja, majčinstva, borbe sa hormonima. To je moja lična karta, moja suština, to sam ja bez rukavica. Najzad kao solo izvodjač imam prostora za bliskije upoznavanje sa publikom i prostor za razotkrivanje moje ličnosti.

Zoe Kida (foto: Nebojša Babić)

Bonžur: Kada će singl biti objavljen, u kojoj je sada fazi? Takodje, koliko će još numera biti na EP, šta je bio lajtmotiv za njegovo stvaranje?

Moj plan je bio da kao prvi singl objavim „Ženu Dete“, ali u poslednjem trenutku sam odlučila da se prijavim za Pesmu za Evrovizjiu 2022. EP radim u saradnji sa sjajnim muzičarima i mojim prijateljima iz benda “Sumasišavši” za koje će se tek čuti…

„Bejbi“ smo uradili u naletu inspiracije, a za Beoviziju sam se odlučila jer je taj Festival pre 14 godina obeležio početak uspešne karijere „Zemlje Gruva“ i ja sam htela da ponovim tu uspešnu matricu.. U sjajnom sam društvu, osećam dobru energiju i računam na lepu promociju.

„Žena Dete“ Ep za sada ima 5 pesama, čija je zajednička nit Žena. Žena kao super heroina svoje svakodnevice, koja pomera planine, a koja je istovreno krhka i nežna.

Bonžur: Sa horom Čarolija ste snimili novogodišnju pesmu Tika Taka Taka. Kako je došlo do toga da „skliznete“ u vode dečijih pesama i dečijeg programa? Da li nameravate da i dalje nastavite saradnju sa Čarolijom?

Obožavam decu, imam dosta napisanih pesama, a saradnja sa Čarolijom se desila sasvim slučajno. Našli smo se na Kosančićevom Vencu kada je Leontina počinjala koncert za decu letos, Istra i Lava (Zoine ćerke) su se samo prodružile deci i ja sam shvatila da neka od njih dve mora krenuti na hor. Tako je Istra postala Čarolijanac, a Leontina je došla na ideju da ja napišem novogodišnju pesmu. Priča se proširila, pa je Tika Taka Tak postala ekskluzivna Novogodišnja pesma Dečjeg kulturnog centra. Predivna saradnja, iskustvo rada sa Čarolijom i ekipim DKCB-a je za svaku pohvalu. Sigurna sam sa ćemo raditi i u budućnosti.

Zoe kida
Zoe Kida (foto: Nebojša Babić)

Bonžur: Objavili ste u oktobru prošle godine duo sa Džanki Bejbi BARDANDO. Kako je došlo do ove saradnje?

Aleksandar Džankić Džanki Bejbi me je pozvao da mu se pridružim na njegovom prvom singlu Bardando i otpevam refren, sto me je veoma obradovalo. On je obeležio i pokrenuo našu hip hop scenu 90ih i medju retkim je izvođacima koji su obeležili jedno vreme i bili prvi na linije odbrane protiv kiča i šunda. Veliko poštovanje za mog kolegu, predstavnika prave stare škole beogradskog hip hopa.

Bonžur: Po čemu ćete još pamtiti prethodnu, 2021. godinu?

2021. ću pamtiti po svakodnevnom vežbanju i rešenosti da promenim svoj fizički izgled. Imala sam veliku motivaciju, dosta slobodnog vremena i želju da se sredim. Uspela sam u tome, ali ima još posla.

Zoe kida bejbi
Zoe Kida (foto: Nebojša Babić)

Bonžur: Skoro ste proslavili jubilarni rodjendan, da li imate posebnu želju koju biste voleli da vam se ostvari u ovoj godini? Da li ste zadovoljni onim što ste postigli do sada, na poslovnom i privatnom planu? 

Ja sam skromna osoba koja uživanje pronalazi u postojećim stvarima. Mogu reći da sam potpuno zadovoljna svojim životom. Nekada sam žudela za bogatstvom i velikom slavom, sada sa ove tačke shvatam koliko je to precenjeno i nevažno. Sreća je trenutak i sposobnost da taj trenutak uhvatiš. Imam ciljeve i ambicije da uradim jos mnogo stvari, ali iako ih ne uradim znam da će sve biti super. Zadovoljna sam svojim životom i istinski uživam u svakom danu.

Bonžur: Šta vam je vodilja kada izgubite motivaciju u ovim godinama?

Nikada ne gubim motivaciju. Muzika i stvaranje su moje gorivo. To mi daje snagu, to me iznova osvežava, podmladjuje, uzbudjuje, vraća osmeh kada potonem.

Ostavi svoj komentar