„Avatar: Put vode“ u bioskopima od 15. decembra

Dugoočekivani nastavak kultnog naučno-fantastičnog ostvarenja Avatar: put vode“ proslavljenog reditelja Džejmsa Kamerona stiže u bioskope 15. decembra.

Radnja filma prati Džejka Salija i Nejtiri, koji su osnovali porodicu i čine sve što mogu kako bi ostali zajedno. Međutim, vraćaju se stari problemi i oni su primorani da napuste svoj dom i istraže različite delove Pandore.

Džejms Kameron je istakao da drugi deo filma uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Nejtiri, jer par sada ima više dece, usvojenih i bioloških.

„Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, više na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom delu, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili“ – objasnio je Kameron.

Film će trajati tri sata, što je trideset minuta duže u poređenju sa prvim delom iz 2009. godine.

Foto: MCF MegaComFilm

Glavne likove ponovo tumače Sem Vortington (Sam Worthington) i Zoi Saldana (Zoe Saldana). Jedna od uloga pripala je i Kejt Vinslet, a pored nje u filmu će igrati i Vin Dizel (Vin Diesel), Edi Falko (Edie Falco), Stiven Lang (Stephen Lang), Sem Vorthington (Sam Worthington) i mnogi drugi. Scenario za film je pisao Džejms Kameron (James Cameron) zajedno sa Džošom Frajdmanom (Josh Friedman).

Kako i sam naslov nagoveštava „Avatar: put vode” je većinski sniman pod vodom, zbog čega je korišćena specifična tehnologija. Veliki deo snimanja odvijao se u rezervoaru od 900.000 galona vode koji je imitirao okeanske struje i talase. Glumačka ekipa je morala da prođe i obuku ronjenja, kako bi uspela da na nekoliko minuta „diše“ pod vodom.

Reditelj Džejms Kameron planirao je nastavak prvog dela još 2012. godine. Okupio je tim pisaca, koji su napravili nacrte četiri priče koje se protežu kroz Pandoru. Snimanje Avatara 2 počelo je 2017. godine, sa pričom koja se odvija 14 godina nakon prvog dela.

Film Avatar spada u jedan od najskupljih filmskih projekata svih vremena čiji je budžet bio oko 237 miliona dolara. Film je napravio revoluciju u filmskoj industriji, posebno u polju tehnike stereoskopije jer jedan od prvih filmova koji je prikazan u 3D formatu.

Foto: MCF MegaComFilm

Džejms Kameron je proslavljeni i nagrađivani režiser čiji su neki od najpoznatijih filmova „Titanik“, „Terminator“, „Osmi putnik“ i mnogi drugi.

Pogledajte i najnoviji trejler za drugi deo Avatara.

Summary
„Avatar: Put vode“ u bioskopima od 15. decembra
Article Ime
„Avatar: Put vode“ u bioskopima od 15. decembra
Description
Konačno ćemo imati priliku da gledamo i drugi deo Avatara. Film će u bioskope stići 15. decembra 2022. godine.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

1 komentar na “„Avatar: Put vode“ u bioskopima od 15. decembra”

  1. Jos jedan odlican film! Skoro sam gledao sa decom u bioskopu i bas me je podstakao na razmisljanje.I mi ljudi bismo morali kao avatari da cuvamo jedinu planetu koju imamo i da koristimo hidrogenizovanu vodu a ne da unistavamo sve oko sebe.

Ostavi svoj komentar