Sting objavio novu verziju starog hita

Britanski muzičar Sting je objavio akustičnu verziju svog starog hita „Russians“ na svom youtube kanalu. Ova pesma je prvi put objavljena 1985. godine na albumu „The Dream of the Blue Turtles“, a usled trenute situacije u Ukrajini, Sting je odlučio da je ponovo otpeva.

Pesma „Russians“ govori o Hladnom ratu i strahu od nuklearnog obračuna SAD i Sovjetskog saveza. Sting je u ovoj pesmi koristio melodiju ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva.

Zbog trenutne situacije u Ukrajini, Sting je odlučio da objavi novu, akustičnu verziju ovog starog hita, sa gitarom i violončelom koje svira Ramiro Belgardt.

„Veoma retko sam izvodio ovu pesmu od kada sam je objavio, jer nisam verovao da će ona biti ponovo relevantna. Međutim, u svetlu krvave i sumanute odluke jednog čoveka da izvrši invaziju na zemlju koja ne predstavlja nikakvu pretnju njegovoj domovini, ovom pesmom ponovo želim da skrenem pažnju da smo svi ljudi, na kojoj god strani se nalazili u ovom sukobu. Njenu novu verziju posvećujem hrabrim Ukrajincima koji se bore protiv brutalne tiranije osvajača i mnogim Rusima koji protestuju protiv sramotnog ponašanja njihove vlasti, iako time rizikuju da budu uhapšeni. Svi mi volimo našu decu. Zaustavite ovaj rat.“ – napisao je Sting na svom Instagram profilu.

Prihodi od prodaje pesme će biti prosleđeni humanitarnim organizacijama koje su zadužene za slanje hrane, lekova i drugih vidova pomoći Ukrajincima.

Poslušajte novu veziju pesme „Russians“.

Summary

Ostavi svoj komentar