„Zaljubljeni Šekspir“ – nova predstava u BDP-u

Predstava „Zaljubljeni Šekspir“ koja je rađena po komadu Li Hol (Lee Hall), a u režiji Ane Tomović, premijerno je odigrana 26. marta u Beogradskom dramskom pozorištu. Ovo je prva premijera BDP-a u ovoj kalendarskoj godini.

Komad je nastao prema scenariju istoimenog holivudskog filma, koji je osvojio čak sedam Oskara 1998. godine. Predstava prati Šekspira, koji je rastrzan između želje da napiše uspešan komad, ali i toga da ne izda umetničku ideju Kristofera Marloua. On je u potrazi za ravnotežom između popularnosti, komercijalnog uspeha i stvaranja autentične umetnosti. Inspiraciju pronalazi posle iznenadnog susreta sa Violom de Leseps. Njihova strastvena veza, poslužiće mu kao osnova za Romea i Juliju.

Foto: Dragana Udovičić

U predstavi igraju: Luka Grbić, Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović Trojpec, Stojan Đorđević, Stanislava Nikolić, Paulina Manov, Dragana Varagić, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Alač, Marko Todorović, Ljubomir Bulajić, Amar Ćorović, Zoran Đorđević, Aleksandar Jovanović, Stefan Radonjić, Nikola Malbaša i Miloš Lazarov.

 Predstava je rađena u koprodukciji sa Disney Theatrical i Jurijem Frankom. Scenograf je Aleksandar Denić, a kostimografkinja Momirka Bailović.

Foto: Dragana Udovičić

Predstava se igra na Velikoj sceni „Olivera i Rade Marković“, a na repertoaru je 1, 2. i 3. aprila.

Karte možete kupiti ovde.

Summary
„Zaljubljeni Šekspir“ – nova predstava u BDP-u
Article Ime
„Zaljubljeni Šekspir“ – nova predstava u BDP-u
Description
Predstava „Zaljubljeni Šekspir“ koja je rađena po komadu Li Holi, a u režiji Ane Tomović, premijerno je odigrana 26. marta u Beogradskom dramskom pozorištu.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar