Tufne su uvek u modi

Tufne su print koji je konstantno prisutan u modnom svetu, u većoj ili manjoj meri. Ove godine se vraćaju na velika vrata.

Crno-bela kombinacija

Najlepša kombinacija boja kada su tufne u pitanju je crno-bela. Osnova crna, a tufne bele ili obrnuto. Tako izgledaju najelegantnije, pa haljina sa ovim dezenom je dovoljno efektna kada se nosi na patike, na primer starke, ali i kada uz nju obujete cipele sa štiklom.

Tufne su svoju popularnost doživele tridesetih godina prošlog veka. Zahvaljujući Odri Hepbern vraćaju se u modu šezdesetih godina. Niko kao ona nije umeo da ih iznese na tako ženstven i otmen način. U filmu „Zgodna žena“ 1990. šarmantna Džulija Roberts je nosila haljinu sa tufnama i šešir sa istim printom.

Na jesen možete da nosite i čarape sa tufnama, izgledaju vrlo efektno na vašoj nozi i najjednostavniju modnu kombinaciju će učiniti drugačijom.

Trikovi i saveti za nošenje tufni

Tufnasta košulja

Jedna od stvari koja se kombinuje uz sve i uvek je u modi, pa preporučujemo da bude prisutna i u vašem ormanu, je košulja na tufne. Nju možete da nosite sa suknjom, pantalonama, ali u dnevnoj varijanti i sa iscepanim farmerkama.

Igrajte se sa veličinom tufni

Pravilo je da velike tufne idu na veće površine i obrnuto. Ipak, to je samo delimično tačno. Ovih dana u prodavnicama možete naći odevne predmete različitih veličina tufni, pa probajte, eksperimentišite.

Izaberite jednostavne kombinacije

One same po sebi već daju određenu dozu dinamike i razigranosti u vaš modni odabir. S toga treba izbegavati druge kitnjaste, dekorativne elemente, lako možete preterati. Osim toga, preporuka je da birate tufnastu odeću jednostavnih krojeva, bez dodatnih karnera, čipki i sl.

Tufnasti aksesoar

Ukoliko volite ovaj dezen, torba, rajf, šešir, kaiš mogu biti sjajan način da unesete dozu dinamike u vaš modni odabir. Naravno, suvišno je reći da ostala garderoba treba da bude bez ili sa minimalnim dodatnim ukrasima.

Novi „tufnasti“ trendovi

  • velike tufne, preuveličane
  • tačke nepravilnih oblika
  • našivene, ispupčene tufne
  • metalne tufne
  • tufne u različitim bojama
  • nejednaka koncentracija tufni