Burger „Beyond meat“ pripremljen na japanski način

Za 4 osobe

Sastojci

4 lepinje
2 pakovanja (450 g) Beyond Meat

  • Majonez sos
  • 1/4 šolje japanskog majoneza (Kewpie ili drugi)
  • 1/2 kašičice sušene juzu-kore
  • 1/2 kašičice juzu soka (ili limunovog soka)
  • Marinada
  • 1,5 kašika bele miso paste
  • 1,5 kašika mirina
  • 1/2 kašičice rendanog đumbira
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica sojinog sosa
  • Tonkatsu sos
  • 1/8 šolje Vorčester sosa
  • 1/8 šolje kečapa
  • 1 kašičica šećera od trske
  • 2 kašičice sojinog sosa
  • 1 hrskavi kupus
  • 2 šolje zelenog kupusa, fino iseckanog
  • 1 šolja daikona (ili rotkvica), narendano
  • 2 kašičice svežeg limunovog soka
  • 1/4 kašike košer soli
  • 1 kašičica preprženog sezamovog ulja

Način pripreme

Prvo pomešajte sastojke za majonez, a zatim odložite u frižider da odstoji.
Zatim pripremite marinadu i dobro je pomešajte sa Beyond Meat. Podelite i oblikujte u 4 pljeskavice i ostavite da odstoje oko 30 minuta da se ukusi razviju.

U međuvremenu napravite tonkatsu sos tako što ćete sastojke umutiti i ostaviti sa strane.
Narežite kupus na sitno i narendajte daikon rotkvu i bacite u posudu sa limunovim sokom, solju i susamovim uljem.

Zagrejati tiganj i peći na roštilju “meso” oko 3 minuta sa svake strane ili dok se lepo ne ispeče.


Namažite majonez sos na lepinju, odozgo dodajte pljeskavicu, pa tonkatsu sos i šaku hrskavog kupusa.

Poslužite uz sunomono, japansku tangi salatu od krastavaca.