Kako nositi mokasine – predlozi za šik kombinacije

Ženske mokasine su obuća koja je večna i uvek popularna. Međutim, ove sezone su posebno popularne.

Prisutne su svuda oko nas, od ulične mode, do modnih pisti, jer su ih u svoje kolekcije za jesen-zimu 2021 – 2022. godine uvrstili mnogi svetski modni dizajeneri.

Tako italijanski brend „Salvatore Feragamo“ (Salvatore Ferragamo) predstavlja mokasine iz najnovije kolekcije ukazujući da su postale jedna od osnovnih stvari u ženskom garderoberu.

Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo njihovo tačno geografsko poreklo, ali ono što je sigurno jeste da potiču iz Severne Amerike. Tada su izgledale potpuno drugačije od današnjih popularnih mokasina, ali ono što možemo reći je da se danas nose svuda u svetu.

Na prvom mestu, mokasine su i praktične i udobne. Kako se modni trendovi iz godine u godinu menjaju, tako su i mokasine doživele neke transformacije. Pored klasičnih, možete da vidite i mokasine sa malo većim đonom ili ukrašene upadljivim lancem. One mogu da budu od kože, lakovane…

Ako se pitate kako nositi mokasine, u nastavku možete naći predloge koje daje naša stilistkinja.

Mogu da se nose uz sve dnevne kežual odevne kombinacije, ali takođe i uz poslovno odelo ili suknju i blejzer. Savršeno stoje na bosu nogu, ali i na crne jake čarape i suknju.

Ženske mokasine – kombinacije

Polako ali sigurno jesen se bliži a sa njom razmišljamo i o toplijoj garderobi, za koju želimo da bude ujedno i lepo stilizovane. Kombinacija mokasina sa farmerkama, jednostavnom majicom i tanjim kaputom u boji kamilje kože može poslužiti kako za posao ili fakultet, tako i za kafu ili šetnju sa prijateljima. U njoj ćete izgledati moderno a opet nepretenciozno. I da, da ne zaboravimo, torbica u boji mokasina će nadopuniti kombinaciju i dati pečat vašem stilu.

Sledeća kombinacija je malo elegantnija ali je vrlo efektna i pokriva čitav niz prilika u kojima je možete nositi. Reč je o ženskim odelima koja su poslednjih nekoliko godina pravi hit u svetu i kod nas. Karirana odela imaju poseban šmek jer šara daje određenu dinamiku. Uz mokasine, i lepu žensku tašnu, ostavljaćete utisak samouverene žene koja može bez problema da iznese ovakvu kombinaciju. Bilo da ste krenuli na poslovni sastanak, ručak u otmen restoran ili da se nađete u nekoj manje obaveznoj situaciji, odelo i mokasine će biti pun pogodak.

I za kraj smo ostavili jednu retro kombinaciju, koja spaja mokasine i bele sokne, kao i suknje do pola listova. Uz blejzer kakav se nosio ’80tih godina prošlog veka odaćete utisak devojke koja ima smelosti i stila. Ovakva kombinacija je sjajna za svakodnevne prilike a možete je poneti i ukoliko nameravate da posle posla nastavite sa kolegama ili prjateljima na matine ili večeru.