Soda bikarbona neguje i čisti vašu kožu i kosu

Soda bikarbona je vrsta soli, čija je primena višestruka. Najčešće je u prodavnicama nalazimo u obliku praha. Na mnogo načina je možemo uvrstiti u svakodnevnu negu a može da menja, pa i parira kvalitetnim kozmetičkim proizvodima. Dobra strana bikarbona sode je ta što ima antiseptičko dejstvo i sadrži mnoge prirodne soli.

Sa sodom bikarbonom možete za dva minuta da napravite savršen piling za vašu kožu. Dovoljno je da je pomešate sa kašikom meda, lepo umutite. Dobićete pastu tj gotov piling. Posle ovog pilinga vaša koža postaje meka i nežna na dodir. Soda pripremljena na ovaj način može da se nanosi i na ožiljke. Ako ovaj piling koristite za lice, smanjićete lučenje sebuma. Osim toga, možete da ga koristite i za kosu, ukoliko imate perut ili problem preteranog mašćenja kože glave i kose.

Dajemo vam predlog za još jednu sjajnu masku za kosu, koja se takođe brzo i lako pravi.

Maska za kosu od sode bikarbone

Potrebne su dve do tri kašike sode bikarbodne i jedna do dve čaše vode, u zavisnosti od gustine kose. Kada to pomešate i isperete kosu sa ovim rastvorom, vlas će biti dubinski očišćena, masnoća će se smanjiti, a teme glave postati meko i očišćeno od svih štetnih materija.

Pak ako želite da podstaknete rast kose, pomešajte tri supene kašike sode bikarbone, devet kašika vode i jednu šolju jabukovog sirćeta. Kada sve to umutite, stavite na kosu i masirajte od korena do krajeva, a takođe i samu kožu glave. Nakon desetak minuta, isperite kosu vodom u koju ste prethodno dodali malo jabukovog sirćeta. Ovaj recept možete da primenite dva puta u toku nedelje, i kroz vreme videćete kako vaša kosa brže raste.

Maska za lice od sode bikarbone

Vraćamo se na negu lica, ukoliko mučite muku sa bubuljicama, pomešajte jednu kašiku sode, sa jednim isceđenim limunom. Tu smesu nanesite na prethodno očišćeno lice, samo na mesta gde su vam izašle bubuljice. Nakon pet minuta, mlakom vodom isperite lice, osetićete blago peckanje. Ova maska se primenjuje jednom nedeljno jer je agresivnija, i najbolje je da je stavite na lice pred spavanje, da bi vam se koža do jutra smirila.

Pling za telo

Ako želite da uradite piling vašeg tela i imate kompletan užitak, pomešajte tri kašike sode bikarbone sa nekim eteričnim uljem. Naš predlog je lavanda, jer ona divno miriše i smiruje. Ovaj piling utrljajte rukom ili rukavicom po telu, a zatim ga polako ispirajte mlakom vodom. Osetićete kako je koža meka i baršunasta nakon ovog pilinga.

Summary
Soda bikarbona obnavlja i čisti vašu kožu i kosu
Article Ime
Soda bikarbona obnavlja i čisti vašu kožu i kosu
Description
Soda bikarbona je vrsta soli, čija je njena primena višestruka. Najčešće je u prodavnicama nalazimo u obliku praha. Na mnogo načina je možemo uvrstiti u svakodnevnu negu a može da menja, pa i parira mnogim kvalitetnim kozmetičkim proizvodima. Dobra strana bikarbona sode je ta što ima antiseptičko dejstvo i sadrži mnoge prirodne soli.
Author
Publisher Ime
Bonzur.rs
Publisher Logo