Kako ukrasiti jelku sa puno stila – pogledajte naše sjajne predloge

Bliži nam se Nova 2022. godina i dolazi uskoro na red kićenje novogodišnje jelke. Neko to uradi pre, neko kasnije, a neko baš tog 31. decembra. Novogodišnja jelka unosi praznični duh u naš prostor. Raduju joj se i odrasli i deca. Nekada je bilo obavezno kićenje prave jelke. Moramo priznati da to ima svoju draž, jer prava jelka ima divan miris, a i svi se sećamo kako posle Srpske nove godine počinjemo da čistimo iglice od jelke koje padaju po podu.

Poslednjih godina u mnogim kućama zastupljenija veštačka jelka. U ponudi su različite, on onih najmanjih, pa do onih do plafona. I kakvo god da odaberete, poželjno je da znate u kom stilu želite da je okitite. Mi vam dajemo nekoliko predloga kako ukrasiti jelku da izgleda zaista sjajno.

Jelka, sa crvenim kuglama

Ovo je prava novogodišnja jelka. Kada zamišljamo novu godinu, boje koje nas asociraju na nju su zelena i crvena. E pa ova jelka ispunjava sve novogodišnje kriterijume. Osim ovih čarobnih crvenih kugli, sa po nekom koja ima odsjaj na zlatasto, ova jelka je dodatno ukrašena i velikim crvenim mašnama. Uvek možete vašu jelku dopuniti sa još nekim ukrasom, a da nije kugla. Ispod jelke se nalaze divno upakovani pokloni, koji tonski odgovaraju celom eneterijeru. A tu je i jedan dekorativni venčić. Sve zajedno izgleda bajkovito.

Osušene narandže kao ukras za jelku

Vrlo interesantno dekorisana jelka. Da ne morate uvek jelku da kitite kuglama, pokazuje ovaj vrlo kreativan i drugačiji aranžman. Na ovoj jelci dominiraju osušene pomorandže. Ko bi rekao da ukras za jelku može biti osušeno voće? Ipak oni izgledaju sjajno. Pored pomorandži, tu su i ukrasi i bele sveće koje daju posebnu notu ovom stilu dekoracije.

Jelka u tonu vašeg enterijera

Jelku možete okititi i u skladu sa tim kako je uređen vaš enterijer. U nekim prostorima, ne bi se uklopile jelke ukrašene crvenim kuglama, ali zato sjajno idu neke druge boje. U prostoriji na slici, fenomenalno se uklapa jelka sa zlatastom, srebrnkastom, belom dekoracijom. Sve zajedno izgleda vrlo elegantno. Pored kugli i lampica, primetićete da na ovoj jelci visi i po neko dekorativno pero napravljeno od plastike.

Pustite mašti na volju

Ako ste maštoviti, i vi možete vašu jelku dopuniti različitim dekorom. Od crvenih bobica, mašni, veštačkog snega.

Deda Mraz, pokloni, mašne, ukrasi, crvena, zelena, zlatna, baš sve je tu što čini atmosferu novogodišnjih praznika. Sve zajedno izgleda prelepo. Ako volite boje, ovo je pravi način da i vi ovako ili slično okitite vašu jelku. Puno različitih ukrasa od kugli, pa do fenjera, sanki.

Jelka bez ukrasa

Da jelka ne mora uvek da bude ukrašena, pokazuje nam i sledeća jelka koja je potpuno jednostavna, a izgleda sjajno. Posuta je belim prahom i deluje snežno. Odlično se uklapa uz belo presvučene trpezarijske stolice i bela vrata. Na ovoj jelci vidite tek po neku šišarku. Primećujemo da ovaj eneterijer celukopno ima novogodišnju atmosferu i izgleda praznično, iako na ovoj jelci nema novogodišnjih ukrasa.

Žute lampice daju toplinu

Još jedan jednostavan predlog kada je kućenje jelke u pitanju. Dovoljno je da kupite lampice, preporučljivo žute, jer daju toplinu, za razliku od belih koje prave hladan dekor jelci. Ovako jednostavno ukrašena jelka izgleda elegantno i potpuno. Ne deluje da joj bilo šta manjka. Predivno izgledaju i upakovani novogodišnji pokloni koji se nalaze ispod jelke i celom prostoru dodatno daju na ušuškanosti.

Ostavi svoj komentar