Potrebni sastojci
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 šolje mleka
- 4 kašike ulja
- 2 jaja

Američke palačinke se tope u ustima
Američke palačinke su sočne i ukusne, tope se u ustima. Njihova prednost je što pri samoj završnici možete da birate koje ćete voće ili preliv staviti na vrh. Lepo izgledaju, jer su slojevite, tako da osim fantastičnog ukusa, jedu se i očima. Testo je takve gustoće da se jedva razliva po tiganju, pa stoga možete i lako da ga oblikujete.
Američke palačinke se razlikuju od naših, po tome što je testo dosta deblje, to se dobija gustinom smese i slojevite su. Na sam vrh možete osim voća, da stavite i sladoled, toplo hladna kombinacija još dodatno omekša testo i topi se u ustima.
Korak 1 – Umutite sastojke
Sve sastojke umešajte, u jednu činiju i miksirajte nekoliko minuta dok smesa ne postaje jednoobrazna.
Korak 2 – Pečenje američkih palačinki
Pre nego što počnete da ih pečete, potrebno je zagrejati tiganj sa malo ulja na ringli.
Preporuka je da pečete po jednu palačinku, ako niste iskusni kuvar.
Pogledajte i recepte za druge poslastice iz naše kuhinje.



