Frizure za ovalno lice – 5 zanimljivih predloga

Praćenje modnih trendova nije jedan od presudnih faktora za izbor vaše frizure. Trebalo bi da znate kakve frizure će najbolje odgovarati vašem obliku lica, a ukoliko imate ovalan oblik lica savetujemo vam da se odlučite za kraće frizure ili za blago talasastu kosu.

Izdvojili smo za vas 5 predloga za frizure za ovalno lice.

Kratke frizure

Kratko ošišana kosa je jedan od najboljih izbora za ovalno lice. Kratka frizura će istaći vaše jagodice, a oči će vam doći do izražaja. Sa kratkom kosom možete praviti razne frizure, možete je pomalo „raščupati“, a možete eksperimentisati i sa skraćivanjem samo jedne strane frizure. Prijanka Čopra se odlučila upravo za jednu takvu frizuru.

Stepenasto ošišana kosa

Klasična stepenasta frizura je odličan izbor za ovalan oblik lica. Ona neće prekriti vaše lice, kao dugačka kosa, već će vam omogućiti mladalački izgled. Stepenasto možete ošišati samo krajeve, ali i celu kosu. Mnoge poznate dame, poput Viktorije Bekam, odlučile su se upravo za ovu frizuru.

Blagi talasi

Blago talasasta kosa, srednje dužine, doneće vam dozu svežine i mladalačkog izgleda. Sa njom lako možete praviti različite frizure, a ona skoro svima dobro stoji. Napravite sami lokne papilotnama i isprobajte kako vam stoji.

Bob frizura

Bob frizura uokviruje lice i ističe najbitnije delove: jagodice, bradu i naravno oči. Međutim bob zahteva popriličnu negu. Morate voditi računa o svakom pramenu, jer se na ovakvoj frizuru vide sve nepravilnosti. Takođe, kosa vam uvek mora biti čista, a bob ne daje mnogo mogućnosti za eksperimentisanje sa frizurama.

Frizura na stranu

Frizura na stranu je još jedan odličan izbor za ovalno lice, zato što će delom prekriti deo vašeg lica, a to će ga vizuelno suziti. Postoji nekoliko varijanti frizura na stranu. Talasastu kosu takođe možete stavljati na stranu, kao i stepenasto ošišanu. Možete se odlučiti i za duže šiške koje će vam konstantno stajati na jednoj strani. Dženifer Lopez često nosi baš ovakvu frizuru.

Ostavi svoj komentar