Nedelja mode u Parizu završena – pogledajte šta su brendovi najavili za sledeću sezonu

Završena je još jedna Nedelja mode u Parizu. Time je zaokružen ciklus velikih međunarodnih revija mode na kojima su brendovi predstavili svoju kolekciju za predstojeću sezonu proleće/leto 2022. Osim u gradu svetlosti, nedelje mode su se održale i u Londonu, Njujorku i Milanu.

Na Pariz fashion week-u, više od 100 brendova prikazalo je svoje nove kreacije. Dior (Dior), Balensijaga (Balenciaga), Šanel (Chanel), Valentino (Valentino) i Luj Viton (Louis Vuitton) vratili su se uživo na piste, dok su drugi brendovi prezentovali digitalno, zbog pandemije.

Mini sukne obeležile Dior-ovu reviju

Dior (Dior) je ove godine odlučio da se predstavi u veselom tonu, koji nudi razbibrigu. Njihova modna pista bila je dizajnirana tako da izgleda kao igra na sreću. Modeli su se kretali od broja do broja, a preovladavao je stil iz ’60ih godina. Mini suknje su Diorov ključni komad ove godine.

„Volim mini suknju. Ona predstavlja revoluciju i duh mladosti. I jako mi se sviđaju ideje mlađih generacija, trenutno“ – rekla je Marija Chiuri (Maria Grazia Chiuri), umetnička direktorka Diora.

Pored mini suknji, narednu sezonu obeležiće i kratki kaputi, tunike, vedre i smele boje – limun žuta, zelena i narandžasta.

Koloritne kreacije brenda Iv Sen Lorana na Paris fashion week-u

Oštri, radikalni krojevi, na ivici između muških i ženskih, obeležili su ovogodišnju reviju Iv Sen Lorana (Yves Saint Laurent). Sako je bio nezaobilazni komad nove kolekcije. I Sen Loran nudi vedru paletu boja, od mandarina narandžaste do mažorel plave. Cvetni printovi, plava i crvena boja korišćeni su kao omaž večnoj Sen Lorenovoj muzi Palomi Pikaso (Paloma Picasso).

Karla Bruni je nosila kreacije na reviji brenda Balmejn

Ove godine Balmejn (Balmain) je obeležio godišnjicu kreatora Olivija Rustena (Olivier Rousteing) kome je kao poklon, na reviji, pevala Bijonse (Beyonce). Odevne komade iz starih kolekcija, Rusten je redizajnirao.

Na reviji se našla i haljina sa biserima i cvetnim vezom, kao ona iz kolekcije 2012/2013. Medaljoni i zlatni lanci su ponovo prisutni, kao njihov zaštitni znak. Revija je imala dva dela, koji je otvorila Naomi Kembel (Naomi Campbell), a zatvorila Karla Bruni (Carla Bruni).

Revija Barberija obeležila Nedelju mode

Ove godine Barberi (Burberry) je svoju reviju imao digitalno, a ona je bila strimovana uživo na Nedelji mode. Njihova nova kolekcija nosi naziv „Životinjski instikt“. Rikardo Tiši (Riccardo Tisci), kreativni direktor Barberija, o novoj kolekciji rekao je: „Za mene ova prezentacija predstavlja slobodu mašte. Želeo sam da se krećem kroz niz prožimajućih prostora, od kojih je svaki jedinstven i neočekivan po svom zvuku, teksturi i doživljaju. To je ta ideja da se krećemo između beskrajne stvarnosti i maštanja koje imamo svakog dana na dohvat ruke. Ovo je za moju majku i za putovanje puno novih mogućnosti.“ Ova neobična revija svakako je obeležila ovogodišnju Nedelju mode, iako je prikazana putem prezentacije.

Nedelja mode zatvorena božanstvenom revijom brenda Loreal

Loreal (L’Oreal) je zatvorio nedelju mode u Parizu, revijom na kojoj su prikazani nadolazeći trendovi šminkanja. On nastavlja da gaji svoju tradiciju i nudi različitost i boje. Pored modela, pistom su prošetale i brojne poznate ličnosti kao što su Helen Miren (Hellen Mirren), Kamila Kabeljo (Camila Cabello), Asvarija Rej (Aishwarya Rai) – koja je bila Mis sveta 1994. godine. L’ Oreal je pokazao da ne pravi razlike u ženskoj lepoti i slavi je u svim različitim konfekcijskim veličinama, bojama i godinama.