London fashion week prošao u znaku uličnog stila

Nedelja mode u Londonu završena je 21. septembra, a pokazala je da ni jedna on line revija, ne može da zameni direktni doživljaj sa modnih pista.

Od dizajnera istakli su se Simon Rochu, sa svojim renesansnim kreacijama, Nensi Dojake sa cut-out krojevima.

Revija irske dizajnerke Simon Roča

Priznata irska dizajnerka nove generacije, Simon Roča (Simone Rocha), koja više od 10 godina kreira i svoje modele predstavlja na zapaženim modnim događajima, učestvovala je i na Londonskoj nedelji mode. S ozbirom na to da je skoro i sama postala majka po drugi put, svoju novu kolekciju zasnovala je motivima majčinstva. Na njenim kreacijama smo mogli zapaziti belu čipku, satenske topove nalik grudnjacima za dojenje. 

Revija-performans Roksande Ilinčić

Posebnu pažnju privukla je Roksanda Ilinčić, srpska dizajnerka, koja je svoju reviju na London fashion week-u nazvala „Žene u pokretu“. Performans plesača koji su nosili koloritne suknje, haljine i druge komade, dodatno je učinio predstavljanje Roksandine nove kolekcije atraktivnim.

Njene kreacije su uvek jarkih boja, a ovog puta se opredelila za fluorescentne nijanse roze, žute i zelene boje. Moramo priznati da su nam ovi odevni predmeti privukli pažnju, što je verujemo i bio cilj.

Baletski ples u kreacijama Majkla Halperna

Nalik našoj Roksandi, i Majkl Halpern (Michael Halpern), dizajner koji živi i radi u Londonu, poigrao se jarkim bojama. Uz to, njegove kreacije krase i rese, kristali, karneri. Atraktivne baletske suknje i satenske haljine su deo nove kolekcije za proleće/leto 2022. koje su na Nedelji mode nosili plesači trupe Kraljevski balet iz Londona.

Oni su u svom video performansu na najlepši moogući način približili publici svaki detalj dizajnerovih kreacija.

Izdvojili smo za vas još nekoliko čarobnih kreacija sa London fashion week-a:

Londonska nedelja mode je skup modnih revija, koji se održava dva puta godišnje, u septembru i u februaru. Prva nedelja mode u Londonu održana je 1984. godine.

Photo: Youtube-screenshot