Nedelja mode u Kopenhagenu – novi trendovi Skandinavki

Nedelja mode u Kopenhagenu upoznala nas je sa omiljenim odevnim komadima Skandinavki. Dogadjaj je trajao od 1. do 4. februara i pokazao nam da Danska sve sigurnije ide ka tome da postane nova prestonica mode i kulture. Visoka moda više nije u centru pažnje, a ono što nas naredne jeseni očekuje je zasigurno urbani ulični stil.

Pantalone sa širokim nogavicama i oversized mantili u različitim bojama su dva glavna modna komada na ovogodišnjem Fashion Week-u u Kopenhagenu.

Na novim kreacijama možemo videti široki spektar boja od roze, preko plave, narandžaste pa sve do jarko zelene.

Pored uličnog stila, Nedelja mode u Kopenhagenu nam ove godine šalje i jasne poruke o održivom razvoju i zaštiti planete.

Mnogi mladi kreatori i dizajneri imali su priliku da se predstave na ovom modnom događaju, a mi smo izdvojili neke od najinteresantnijih.

Lovechild 1979.

Ovaj danski brend poznat je po uzvišenim modnim komadima za žene. Novu kolekciju odlikuju zemljani tonovi i ženstveni krojevi.

Rabens Saloner

Brend Rabens Saloner poznat je po komadima koje možete nositi od jutra do mraka. Novi jesenji komadi mogu se uklapati sa čizmama u dnevnim varijantama, ali i sa potpeticama sa kojim se dobijaju prave večernje toalete.

(di)vision

Brend je nastao 2018. godine, a njihov zaštitini znak je redizajniranje postojećih artikala, što je sjajan primer održivog razvoja. Prefiks brenda di asocira na dva/duplo, što predstavlja upotrebu materijala dva ili više puta.

Skall studio

Skall studio su osnovale sestre Džuli (Julie Skall) i Meri Skal (Marie Skall) 2014. godine, a njihov brend odlikuju dizajni od prirodnih materijala, koji su napravljeni da traju što duže.

Stine Goya

Stine Goya je predstavila kolekciju koju je zasnovala na  maksimalnoj održivosti, čime je aludirala na plan da njen brend do 2025. postane najmanje 90 posto održiv. Ona je želela da pošalje jasnu poruku da održivi razvoj ne mora da ugrozi modu i stil. Boja i lakoća su ono što opisuje njenu ovogodišnju kolekciju.

Soulland

Soulland kolekcije su uvek savremene i moderne. Haljine sa savršenim siluetama, suptilni rukavi i neverovatni krojevi oduševili su sve ljubitelje mode na ovogodišnjoj Nedelji mode u Kopenhagenu.

Baum und Pferdgarten

Revija pod nazivom „U potrazi za Polarisom“ bila je u znaku Arktika, a modeli su bili prepuni kontrastnih struktura. Interesantni, ali i praktični modni dodaci upotpunili su nove kreacije.

Marimekko

Ovaj neobičan brend predstavio se revijom pod nazivom „Novi narod – nove tradicije“, na kojoj su se mogli videti komadi sa klasičnim tehnikama krojenja i slojevitosti. Marimekko se predstavio neobičnom digitalnom prezentacijom koja je nastala u saradnji sa danskom vizuelnom umetnicom Trine Sondergard (Trine Sondergaard).

Skandinavke vole da eksperimentišu, mešajući opušten i elegantni stil, ove godine čini se više nego ikad, davajući nam inspiraciju za jesenje dane.

Summary
Nedelja mode u Kopenhagenu – novi trendovi Skandinavki
Article Ime
Nedelja mode u Kopenhagenu – novi trendovi Skandinavki
Description
Nedelja mode u Kopenhagenu upoznala nas je sa omiljenim odevnim komadima Skandinavki. Danska sve sigurnije ide ka tome da postane nova prestonica mode i kulture.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar