Modeli automobila koji su po Nemacima najbolji ove godine

Nemačka je, iako ima jednu od najrazvijenijih automobilskih industrija na svetu, i ove godine za najbolje automobile izabrala modele stranih kompanija.

Žiri, koji su činili 20 automobilskih novinara, ocenjivao je modele u nekoliko kategorija. Tri glavne kategorija su „kompakt“ – vozila koja koštaju manje od 25.000 evra, „premium“ – vozila čija cena ne prelazi 50.000 evra i „luksuz“ – vozila skuplja od 50.000 evra.

Izabran je i automobil u posebnoj kategoriji „nove energije“ – vozila koja se kreću pomoću električne energije.

U „kompakt“ kategoriji pobedio je „Peugot 308“. Ovaj automobil, francuskog proizvođača, proizvodi se do 2007. godine, a dizajniran je kao porodični automobil niže srednje klase.

Kao najbolji automobil u kategoriji „premium“ pobedila je „KIA EV6“ na električni pogon. Ovaj južnokorejski model automobila je prvi električni automobil ove kompanije. Sedišta su izgrađena od recikliranih boca (PET), veganske kože ili od jelenske kože. KIA EV6 ima punjenje od 800V, koje omogućava domet od 100km.

„Audi e-tron GT“ sa električnim pogonom, je najbolji automobil u kategoriji „luksuz“. To je jedini domaći proizvođač koji je pobedio, u jednoj od tri glavne kategorije, na njihovom ovogodišnjem izboru.

U kategoriji „nove energije“ izabran je model „Hyundai Ioniq 5“ , koji ima električni pogon.  Ovaj automobil ima čiste linije i minimalističku strukturu. Jedinstvena hauba na preklop, prostire se na celoj širini autmobila.

Za sportski automobil godine izabran je „Porsche 911 GT3“. Ovaj model ima povećano opterećenje točkova i poboljšano statičko trenje, zahvaljujući tome brže i bolje prolazi kroz krivine.

Foto: Youtube-screenshot

Summary
Automobili godine po Nemcima
Article Ime
Automobili godine po Nemcima
Description
Nemačka je, iako ima jednu od najrazvijenijih automobilskih industrija na svetu, i ove godine za najbolje automobile izabrala modele stranih kompanija.
Author
Publisher Ime
Bonžur.rs
Publisher Logo

Ostavi svoj komentar