Hoakin Finiks kao Napoleon u novom filmu Ridlija Skota

Oskarovac Hoakin Finiks (Joaquin Phoenix) će nas još jednom uveriti u neverovatnu moć transformacije, zahvaljujući novoj ulozi u filmu „Kitbag“ reditelja Ridlija Skota (Ridley Scott) o čuvenom francuskom vojskovođi, Napoleonu Bonaparti. Snimanje filma počelo je krajem prošlog meseca u Velikoj Britaniji.

Radnja filma će prikazati Napoleonove uspehe na početku pohoda, nemilosrdan uspon do titule cara, kao i turbulentan odnos sa suprugom Džozefinom, a trebalo bi da prikaže i Napoleonov pad.

Pored čuvenih bitaka, ovo će biti i svojevrsna ljubavna priča. Kada je imao 26 godina, Napoleon je upoznao Žozefinu, koja je tada imala 32 i bila je samohrana majka dvoje dece. Zaljubili su se i ubrzo venčali, ali su oboje imali afere što je dovelo do razvoda 1810. godine.

Džozefinu, suprugu Napoleona Bonaparte, igraće Vanesa Kirbi (Vanessa Kirby), a prvobitno je trebalo da je igra Džodi Komer (Jodie Comer).

„Napoleon je čovek kojim sam oduvek bio fasciniran. Pojavio se niotkuda, da vlada svime, ali sve to vreme je vodio romantični rat sa suprugom koja je bila sklona preljubama. Osvajao je svet, pokušavajući da pridobije njenu ljubav. Kako u tome nije uspevao, osvaja je svet samo da bi je uništio“ – izjavio je čuveni reditelj za Deadline.

Reditelju Ridliju Skotu je ovo drugi put da sarađuje sa Finiksom, sa kojim je radio na filmu „Gladijator“. On je takođe već sarađivao i sa glavnom glumicom, na filmu „The Last Duel“.

Kostimograf je Dženi Jejts (Janty Yates) koja je sarađivala sa Ridlijem, na skoro svim njegovim filmovima.

Film je početkom godine dobio podršku Apple TV+ u produkcijskom, ali i u finansijskom smislu. „Kitbag“ bi trebalo da bude premijerno prikazan 2023. godine, a ovaj projekat će Ridli Skot, takođe i producirati.

Ostavi svoj komentar